За скритото послание на цветята се говори от дълбока древност, дори са възпети в много литературни творби, ето сега се сещам за " Последна радост" и силата на маргаритката. Ще пообогатя темата с посланията, които ни носят розите. Всяка жена обича да и подаряват рози, а и за мъжете е най-лесно да изберат сред толкова много видове. Ето какво послание носят розите според цвета си:

- червена роза.jpg (6.25 KiB) Прегледано 4769 пъти
Всички свързваме
Червената роза с любовта, тя се поднася само когато искаме да кажем “обичам те“ и в никакъв друг случай. Има значение дали се подарява напълно разцъфнало цвете или още неразтворен цвят. Пъпката на червена роза също означава силни чувства, които обаче трябва да бъдат запазени в тайна.

- жълта роза.jpg (10.26 KiB) Прегледано 4769 пъти
Дълго време се смяташе, че
Жълтата роза носи послание на омраза, но всъщност говори за приятелство. Леко отворена, жълтата роза пита“Обичаш ли ме още“, а значението на съвсем разтворен жълт цвят е “Моля те, върни се“.

- изтеглен файл (2).jpg (6.84 KiB) Прегледано 4769 пъти
Посланието, което носи
прасковения цвят роза е "Нека сме заедно, Мир и любов, Благодарност, Приключване на сделка, Искреност.

- бяла.jpg (7.15 KiB) Прегледано 4767 пъти
Бялата роза символизира вярност и непоквареност, тя казва “довери ми се“. Подарявайки бяла роза вие вероятно искате да изразите невинност, достоен съм за теб, чистота.

- images (10).jpg (8.77 KiB) Прегледано 4767 пъти
Светло розовата роза символизира възхищение, симпатия, нежност, грация, радост, радост, сладост.

- images (8).jpg (11.22 KiB) Прегледано 4767 пъти
Розовата роза е символ на пълно щастие и удоволствие, но също така носи и посланието на тайната любов и признава “Сърцето ми ти принадлежи“. Полуотвореният розов цвят говори, че любовта е истинска.А напълно разцъфнал, цветът й казва “Вярвай на това, което говоря и правя“.

- images (11).jpg (6.08 KiB) Прегледано 4767 пъти
Тъмно розово символизира благодарност, признателност, благодаря ти.

- изтеглен файл (3).jpg (3.53 KiB) Прегледано 4767 пъти
Лилавата роза е символ на влюбването от пръв поглед. Този, който ви подарява букет от лилави рози иска да ви каже, че е очарован, омагьосан от вас от мига, в който ви е видял за първи път.
Освен света от значение е и броят на розите, които се поднасят:
1 роза - любов от пръв поглед;
2 рози - взаимна, дълбока любов;
3 рози - Обичам те!;
6 рози - искам да бъда твой;
7 рози - аз съм заслепен от теб;
9 рози - вечна любов, дълъг живот заедно;
10 рози - ти си перфектна;
11 рози - ти си моето съкровище, най-голямата любов в моя живот;
12 рози - бъди моя постоянна приятелка;
13 рози - таен обожател;
15 рози - аз съм наистина съжалявам, моля те не ме забравяй;