Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
Правила на форума
Добави отговор

Re: Прекъсване на бременност, аборт

03 Мар 2012, 21:31

Каква е цаната за извършване на аборт ?

04 Мар 2012, 00:04

колко струва цялата процедура АБОРТ ???

05 Мар 2012, 13:50

nikita9999 написа:колко струва цялата процедура АБОРТ ???

Мило, момиче, как може да наричаш прекъсването на бременността "цялата процедура АБОРТ". При условие, че страната ни се нарежда на едно от последните места по раждаемост в света. Няма ли как да се предпазвате по интелигентен начин от нежелана бременност, а трябва да се стига до аборти? Знаете ли какви рискове крие един умишлено предизвикан аборт?

13 Мар 2012, 17:35

Finger написа:За съжаление данните са шокиращи, но все още си остава въпроса защо след като е повече от ясно, че България се намира на ръба на демографски срив, все повече двойки решават да прекъснат бременността пред възможността да отгледат дете?

И аз не го разбирам, но сигурно някои от тях си имат основателни причини... Ако са твърди млади и неопитни, най-вероятно се страхуват да поемат отговорност и честно казано, ако са все още деца как ще отглеждат дете? Как ще се грижат и за него, и ще го възпитават, при положение, че те самите все още се доизграждат като личности?
Една приятелка роди на 19 г и въпреки всичко се справиха отлично с възпитанието на сина им - въпрос на избор и личностна преценка.
Аз лично съм против аборта, освен ако не е по медицинско предписание, а тези илюстрации са... ужасяващи :( Аз също съм била "под въпрос", защото сестра ми е била на 1 г, когато майка ми е разбрала, че отново е бременна, но баба се е застъпила за мен :lol: Казала им е - Ако искате две деца, нека това да е второто!
Ако седнеш да мислиш ще ти стигат ли парите?, сега ли е момента?, дали да не поизчакам още малко?, трябва изобщо да не раждаш дете, а да не говорим пък за второ. Парите никога няма да са достатъчно, но човек се учи да се простира според чергата :roll:

10 Авг 2012, 16:23

Днес прочетох някъде, че в Испания са забранили абортите. Ами не знам какво целят с това испанското правителство, но надали с този акт ще увеличат раждаемостта в Испания, по-скоро си мисля, че ще има повече нелегални аборти и изоставени деца.

23 Окт 2012, 16:18

tweety написа:Днес прочетох някъде, че в Испания са забранили абортите. Ами не знам какво целят с това испанското правителство, но надали с този акт ще увеличат раждаемостта в Испания, по-скоро си мисля, че ще има повече нелегални аборти и изоставени деца.

За пробив в медицината намирам разрешаването абортите в Уругвай при такава строга политика относно абортите това си е голяма крачка. Не стига, че са бедна държава ами им забраняват да прекъсват бременността по желание, като не могат да се грижат за децата си според мен това е най-доброто решение.

09 Дек 2014, 13:27

Снежана написа:
tweety написа:Днес прочетох някъде, че в Испания са забранили абортите. Ами не знам какво целят с това испанското правителство, но надали с този акт ще увеличат раждаемостта в Испания, по-скоро си мисля, че ще има повече нелегални аборти и изоставени деца.

За пробив в медицината намирам разрешаването абортите в Уругвай при такава строга политика относно абортите това си е голяма крачка. Не стига, че са бедна държава ами им забраняват да прекъсват бременността по желание, като не могат да се грижат за децата си според мен това е най-доброто решение.

Нищо не разбрах, забраняват абротите, дори и ако не може да се грижат за децата си и за теб това е най-доброто решение? Мислиш че е ОК да се раждат деца, без да може да се грижат за тях ли?

16 Яну 2015, 17:26

Мисля, че е важно и то много да се мисли преди да се направят деца!
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2