Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
10 Фев 2012, 11:14
Всички знаем уневерсалният начин за справяне с гаденето и това е лимоновият сок или директно истискан лимон в чаша, с малко захар или разреден с вода за да не е прекалено кисело.
Наскоро открих и домашен лек за разстроен стомах и това е ванилия разтворена във вода. Действа много добре в зависимост от това колко е разстроен стомаха ви и каква е причината.
-Какви други методи използвате за справяне с гадене и разстроен стомах?
28 Фев 2013, 21:22
-нишесте,разтворено във вода
-кафе, може да се сдъвчат няколко зърна или се приема една чаена лъжичка-така, както е сухо
-сушена кора от нар, сварена като чай
-супена лъжица сода бикарбонат се залива със супена лъжица оцет, като шупне се изпива веднага
03 Мар 2013, 13:07
Водата с изцеден лимонов сок е супер, аз не я подслаждам въобще. Друго изпитано средство е чай от джоджен (гьозум) - действа много добре.
04 Мар 2013, 01:11
-чай от дренки
- оризова вода (водата, в която е сварен ориза)
-чай от шипка
29 Дек 2014, 14:17
Пил съм чай от джоджен но никога не ми е помагал, обаче пък майка ми е много доволна от него
30 Дек 2014, 16:15
От домашните лекарства още не съм намерила такова, което да ми действа. Иначе когато бях по-малка при разтройство пиех лъжичка оцет
04 Яну 2015, 13:54
Snejna написа:От домашните лекарства още не съм намерила такова, което да ми действа. Иначе когато бях по-малка при разтройство пиех лъжичка оцет

Аз също съм пила оцет, дори и сега ако ме хване някое разтройство, но и джоджен съм пила, но е много гаден на вкус чая.
05 Яну 2015, 11:07
На мен препечените филии ми действат много добре на разстроения стомах, защото ме засищат и в същото време няма какво да дразни още повече корема ми.
05 Яну 2015, 11:45
Kaya написа:На мен препечените филии ми действат много добре на разстроения стомах, защото ме засищат и в същото време няма какво да дразни още повече корема ми.

Пък и е вкусно!

Аз пия също така чай от лайка
07 Яну 2015, 17:02
Дренките са голяма работа, лимон също