Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар
15 Фев 2012, 12:24
Здравейте,мами искам да попитам как точно става заразяването със стафилококи и стрептококи тъй като чувам много от мамите край мен да се оплакват от този проблем. Също така искам да попитам какви са симптомите за откриване на тази инфекция и какво лечение може да се приложи?
24 Фев 2012, 13:50
Докато беше малка дъщеричката ми и все още докато я кърмих имах приятелка, чието дете беше със стафилококова инфекция и ме молеше за няколко капки кърма.Не знам до колко е лековита кърмата и до колко лекува стафилококите, но каза, че имало ефект ако капнеш в носа и очичките на бебето. Моята дъщеря никога не е боледувала от стафилококова или стрептококова инфекция.
30 Дек 2016, 16:22
Тези инфекции имат различни проявления - кожни обриви, стрептококите причиняват ангина, скарлатина и още много други заболявания. Може и при раждането да се сдобие с тях, ако майката е носител и има някаква инфекция. Но общо взето предпазването е добра хигиена на ръцете на родителите и да не се води на места, където има риск да се зарази.
02 Фев 2017, 11:10
В градините уж имат добра хигиена, но децата като се разболяват често и почти винаги им откриват при изследване на секрет стрептококи.
02 Фев 2017, 12:10
Едно от друго децата в градините се разболяват, често пият от една чаша, ближат, се пипат се, изобщо не се пазят и нормално да се прехвърлят инфекциите им.
02 Фев 2017, 12:49
Моите и двамата са се заразявали! Все в носа им се развиваха болестите и на двамата, не знам как са се заразили, така и не съм се питала, бяха един след друг. Мисля, че си е наистина до хигиена, колкото и да е малки деца пипат се, лапат си ръцете, не ги мият преди всяко хранене... аи те са малки, не винаги може да разчитаме на това да бъдат съвестни.
03 Фев 2017, 10:01
По-големите, които ходят на ясла и градина, ясно, но бебетата, които си стоят вкъщи предимно, те как се заразяват? От каките и батковците си ли? Почти невъзможно е май да се предотврати заразяването със стрептококи и стафилококи, с такова впечатление оставам.
03 Фев 2017, 11:00
Със стафилококи може да се зарази човек буквално от всякъде, може да се зарази чрез рана на пръста, чрез храна, така че не е учудващо, че децата толкова често се разболяват, заради техния по-нисък имунитет, който имат.