За малките тайни на голямото самочувствие - дайте своето мнение за козметичните продукти.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Пигментация по кожата на лицето

07 Ное 2012, 14:55

Аз си реших проблема с този серум на Д-р Брандт Dark Spots No More Serum. От доста време имах петна по лицето, но това лято се увеличиха. Дерматолог ми препоръча този серум и определено при мен има резултат :D

Петната по кожата как могат да се премахнат и как да го предотвратя?

04 Авг 2014, 15:39

От миналото лято насам забелязах, че са се появили някакви петна по кожата ми. Предполагам, че ужасно силното слънце е допринесло да цъфнат на гърба ми, ясно е че няма спасение от слънцето, но се надявам да има от последиците му - петната!

И все пак ще се радвам да ми споделите ако сте открили начин да предотвратявате петната по кожата :? :)

Надявах се да ми споделите какви домашни маски сте използвали или мазила, за да премахнете петната по кожата? Има подробност, че не зная дали е възможно или изсветляват, а по-късно отново се появяват? :?

Re: Петната по кожата как могат да се премахнат и как да го предотвратя?

04 Авг 2014, 15:45

Не съм убедена, че можеш да ги предотвратиш, мисля, че могат да се премахнат, но предполагам зависи и от вида на петната. Моя близка ги махаше с някаква маска от магданоз, но нейното си бяха чисти лунички, а съм чувала, че маската с кора от пъпеш също много помага - просто налагаш и стоиш така 15 мин, след това изплакваш.

04 Авг 2014, 21:02

Аз бих Ви препоръчала както тази рецепта тук http://saveti.framar.bg/%D0%BE%D1%82%D1 ... 0%BC%D0%B0 , като я правите и наистина по-продължително време. И лимона може да се сменя и със сок от грейпфрут. А за през вечерта да си нанасяте на Биотрейд, избелващия крем Мелабел, който го има в аптеките за около 13 лв. Нанася се само на петната и те лека по лека почват да се белят, като горния слой на кожата заедно с пигментацията по някое време просто се маха, се излющва. Смисъл от чужди, скъпи кремове няма, лично мой опит. Трябва постоянство и 1-2 месеца, за да видите резултат, който обаче още на 2рата седмица се появява. Иначе за предотвратяване лятото и зимата 50 фактор крем се нанася, като лятото, ако се печете или сте изложени на постоянно слънце, на всеки 1,5-2 часа да се нанася крема отново.

05 Авг 2014, 09:58

Много благодарим, значи и тази рецепта би била от помощ, нали?

06 Авг 2014, 19:59

Да, и тази рецепта за маска с лимон или грейпфрут има ефект. Макар че, както писах, аз употребявам сега тази с хумата, лимона и лука, но лимона го замествам или с грейпфрут или дори с натурален ябълков оцет, който също помага в борбата с пигментните петна. Купувам българския оцет http://lidiq.com/store/products/%D1%8F% ... %B5%D1%82/ . Примерно относно оцета има тази рецепта "Изсветлява пигментни петна – смесете една супена лъжица портокалов сок с две супени лъжици ябълков оцет и с помощта на тампон намажете местата с пигментни петна." http://www.tialoto.bg/a/143-Lice/37633- ... rasotata-/ Аз обаче си правя лосион за почистване не лицето сутрин и вечер от половин литър ябълков оцет и половин литър примерно чай от лайка и държа бутилката в хладилника. Пробвайте, вижте, какво Ви понася на кожата и поне няколко седмици правете последователно, за да има ефект. Моите петна се белят, лющят,само че малко, на малки региони, но има определено видим ефект.

Аз съм ходила преди на какви ли не процедури на лицето като химичен пилинг, E-Matrix, SQOOM, и имаше минимален ефект. Сигурно има и такава процедура, която да има ефект, примерно четох на скоро за DERMAMELAN® И COSMELAN® , които напълно уж да оправят кожата, но това само на есен.

18 Ное 2014, 17:26

beautymaniac написа:Аз си реших проблема с този серум на Д-р Брандт Dark Spots No More Serum. От доста време имах петна по лицето, но това лято се увеличиха. Дерматолог ми препоръча този серум и определено при мен има резултат :D

Имам лунички,които много мразя, за другите са интересни и хубави,но за мен положението не е такова и се чудих какво да си взема да пробвам, ще взема този крем,дано да има резултат.

15 Сеп 2016, 15:50

Аз съм доволна от продуктите на Авен. Не само от тези за петна, но и други видове.

20 Ное 2016, 22:57

Домашна маска за лице с разбит белтък на яйце и няколко капки лимонов сок - изсветлява петната и кожата. :) Нанася се с памук, стои 15-20 минути, докато изсъхне. След това може да се нанесе още веднъж или направо си измивате лицето. За кремовете не мога да дам мнение, но Авен и Биодерма са си медицинска козметика, така че предполагам, че продуктите им са добри.

21 Ное 2016, 13:21

На мен от слънцето или от завехнали вече пъпки ми остават петна и ще пробвам маската с белтъка и лимоновия сок. Дано наистина има резултат, че не искам да се гледам такава.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4