Разширени пори на лицето

За малките тайни на голямото самочувствие - дайте своето мнение за козметичните продукти.

Разширени пори на лицето

Мнениеот SunFlower » 15 Мар 2012, 16:46

Момичета имам страхотен проблем с кожата на лицето! Порите ми са много разширени и често се запълват с мръсотия, а от там идва и проблема с пъпките и комедоните. Чела съм, че трябва да се използва много добра почистваща козметика, но как да разбера, най-добрата козметика за почистване? Казаха ми, че алфа и бета хидрокси киселините ексфолират добре кожата и предотвратяват свързването на мъртвите клетки и образуването на „тапи“, които да затворят порите. Но кои са тези продукти съдържащи алфа и бета хидрокси киселините? Хайде помагайте, вие как се справяте с проблема?
Аватар
SunFlower

Re: Разширени пори на лицето

Мнениеот elena » 15 Мар 2012, 17:14

SunFlower написа:Момичета имам страхотен проблем с кожата на лицето! Порите ми са много разширени и често се запълват с мръсотия, а от там идва и проблема с пъпките и комедоните.

Моята кожа е същата - много е неприятно, но с редовните посещения при козметик и правилно подбрани продукти за съответния тип кожа, мисля че ще успееш да се справиш с проблема.
Аз използвам продуктите на LIERAC и по специално това лосионче ЛИЕРАК МАТ ХРОНО МАТИРАЩ ЛОСИОН 150 мл.. По-скъпичко е, но има страхотно въздействие върху кожата на лицето ми.
Защо не се консултираш с дерматолог, той най-добре ще те информира според мен?
elena

Мнениеот teddy » 16 Мар 2012, 11:06

Здравей, SunFlower :)
Аз използвам маски за лице, които са с глина и са много ефикасни. В момента съм си купила един продукт на Clean&Clear, който обединява 2 продукта в един - може да се използва и като измиващ гел, и като маска КЛИЙН КЛИЪР ГЕЛ МАСКА ПРОТИВ КОМЕДОНИ. Много е ефикасен точно срещу черните точки.
teddy

Мнениеот micky » 19 Мар 2012, 11:30

Да споделя и моето мнение :) Аз също имам разширени пори на лицето, които се изпълват с мръсотии и дори да ги изтискам, до 3 дни пак са на лице :evil: Стисках се през 2-3 дни, правих си парни бани и си четках лицето с разни четки за комедони, но те пак си се появяват, а как изглеждаха порите ми след като ги изтискам, направо нямам думи, от близо изглежда не като пора а като дупка, което е ужасно. Реших да попрочета тук таме в интернет и форумите какво пише за разширените пори и така разбрах, че продължителните парните бани могат да са предпоставка за появата на разширени пори, честото ръчно почистване също, а да не говорим за фон дъо тените и прякото излагне на слънце. Научих също и че след всяка топла процедура на кожата, която е задължителна при всеки един козметик за почистване на комедоните, трябва да бъде последвана от ледана процедура или да се нанасят специални стягащи кремове, ако не може и с разреден лимонов сок.
Така че ако кожата ти е мазна, това я прави податлива за появана комедони и разширени пори и пъпки, затова би трябвало да намалиш мастното отделяне, като използваш почистваща козметика за мазна кожа. За тази цел мога да ти препоръчам лосионът Здраве, който ползвам от около месец и мисля че действа идеално на мазната кожа, без да я прави суха, както някои други.
micky

Назад към Козметика