Противоалергично лекарство при бременност?

Мнения, коментари и въпроси за лекарствени продукти.

Противоалергично лекарство при бременност?

Мнениеот Proxy » 19 Мар 2012, 10:28

Здравейте,
бих искала да се консултирам относно прием на противоалергични лекарства по време на бременност. Тъй като имам алергични реакции към определени медикаменти, ми е предписан прием на Ксизал или Аериус, ако се наложи операция.
В момента обаче съм бременна и ми предстои манипулация с местна упойка. В листовките и на двете посочени по-горе лекарства пише, че не се препоръчват по време на бременност. Ето защо, моля, да ме посъветвате дали има друго лекарство с противоалергичен ефект, което мога да приемам преди поставяне на упойката и може да се приема по време на бременност? Или въпреки листовките, да приемам Ксизал или Аериус по указаната в рецептите схема?
Благодаря!
Proxy

Re: Противоалергично лекарство при бременност?

Мнениеот micky » 19 Мар 2012, 12:29

Ами да то никое лекарство не се препоръчва по време на бременност. Но на някои си пише "не използвайте, освен ако не ви е предписан от лекар." Така че ако лекар прецени че може да го приемаш, тогава няма проблем.
Незнам каква интервенция ти предстои, но след като е с местна упойка, а тя по принцип се прави с Лидокаин, който не трябва да се използва по време на бременност тъй като " тъй като Лидокаин и метаболитите му преминават през плацентата и при новородените може да се наблюдава депресия на централната нервна система и намаляване на сърдечната честота". Но лекарят би трябвало да е предвидил положението ти и да действа по-най логичният начин, с минимален риск за плода.
micky

Re: Противоалергично лекарство при бременност?

Мнениеот eli » 22 Мар 2012, 11:33

Рисковано си е да приемаш каквото и да е по-време на бременност, освен ако не е крайни наложително. на теб какво ще ти правят, толкова неотложно ли е че не може да почака след като родиш?
Аватар
eli

Назад към Лекарства