Ето една вълшебна маска за коса и от мен

yoanna написа:Не знам дали знаете, но маските с хума не са препоръчителни за боядисани коси.
Ето една вълшебна маска за коса и от менСмесват се 2-3 с.л. хума, 1 с.л. оцет, 1 с.л. мед и 1 жълтък до образуването на гъста каша. Може да промените пропорциите спрямо дължината на косата и да добавите няколко капки бадемово масло, ако е по-суха. Нанася се на косата и се изчаква да изсъхне, след което се измива с шампоан. Ефекта е страхотен
rony_80 написа:Хумата наистина върши чудеса! Маската, която най-добре действа на кожата на лицето ми е точно с хумаПодходяща е за мазна и акнеична кожа: смесвате 1 ч.л. зелена хума, 1 ч.л. царевично нишесте, 1 ч.л. магнезиев карбонат /продава се в аптеките/ с топла вода до получаването на гъста каша. Нанася се на лицето и след като изсъхне, се отмива с топла вода.
SunFlower написа:rony_80 написа:Хумата наистина върши чудеса! Маската, която най-добре действа на кожата на лицето ми е точно с хумаПодходяща е за мазна и акнеична кожа: смесвате 1 ч.л. зелена хума, 1 ч.л. царевично нишесте, 1 ч.л. магнезиев карбонат /продава се в аптеките/ с топла вода до получаването на гъста каша. Нанася се на лицето и след като изсъхне, се отмива с топла вода.
След маската мажеш ли лицето с нещо? Тъй като хумата изсушава, а за да не се омазни отново е добре да бъде леко хидратирана. Магнезиевият карбонат как действа на кожата на лицето?
oho-boho написа:А някой знае ли откъде мога да си купя хума, но не на прах, а на парчета? От хумата на прах използвам бялата на Талодерма, защото зелената прекалено много ми изсушава кожата. Правя си маска на лицето /хума и кисело мляко/ и на косата /хума, мед, яйце и оцет/
oho-boho написа:А някой знае ли откъде мога да си купя хума, но не на прах, а на парчета? От хумата на прах използвам бялата на Талодерма, защото зелената прекалено много ми изсушава кожата. Правя си маска на лицето /хума и кисело мляко/ и на косата /хума, мед, яйце и оцет/
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта