Сезонен косопад.

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Сезонен косопад.

Мнениеот mary jane » 26 Мар 2011, 17:45

Здравейте на всички!
От известно време имам проблем с косата - започна изключително много да ми капе! Не знам дали е от смяната на сезоните или от нещо друго, но искам да започна да използвам нещо, което ще ми помогне. По принцип досега не съм имала проблеми. Дори когато родих, косата ми не е капела както сега.
Мъжът ми имаше доста обилен косопад преди години, но започна да ползва Ваната на Керастаз против косопад и е изклщчително доволен. Сега косата освен, че спря да капе, дори се и сгъсти в зоната на темето и отзад. Оказва се обаче, че май са я спрели от производство или не се внася вече. Не съм на 100% сигурна в това.
Ще приема вашите мнения и препоръки за използвани шампоани и медикаменти, които са дали положителен резултат. :)
Аватар
mary jane

Re: Сезонен косопад.

Мнениеот huanita » 29 Мар 2011, 17:31

М даа, коспадът беше и мой проблем миналата година. Всъщност каквото и да павех тя си капеше в продължение на 2 месеца без желание да се повлияе от терапиите които правех. Минах през няколко известни и не толкова, професионални и не толкова марки за коса, докато най-накрая минах на домашни методи с тривитаминол. Всъщност, понеже не бях особено сериозна с тривитаминола, мисля 4е резултата дойде от един продукт, сравнително евтин с полски хвощ. Купих си от фрамар, мисля си 4е може да го намериш в аптеката, казва се РАДИКАЛ... Пртобвай да видиш, не омазнява
huanita

Мнениеот mary jane » 29 Мар 2011, 22:49

Ще го проуча! ;)
Да ти кажа huanita и аз сум ползвала тривитаминол, приготвен с други неща, като домашна маска, но аз го слагах като си мисля, че действието му е за по - бърз разтеж на косата, а не против косопад. А и за него трябва да имаш много свободно време. Стои се най - малко два часа с маската, а съм чувала, че някой даже спят с него. След това естествено следва миене на косата, сушене, изправяне и отидоха 3- 4 часа. Аз съм работеща жена и не мога да отделя толкова време два, та дори и три пъти в седмицата, защото съм чела, че толкова трябва да се прави, за да има ефект. Затова вече предпочитам качествената козметика, пред бабините рецепти. Ако се оцели точния продукт, мисля че си решаваш проблема за напред. При мен поне е така - хареса ли ми нещо, не го сменям за дулго дълго време. :)
Аватар
mary jane

Мнениеот fionnaa » 30 Мар 2011, 08:50

ПРивет момичета, аз имам много гъста коса, което значи, че, като й хрумне да пада, пада в огромни количества. Пробвала съм какво ли не, но най-доволна останах от едно много евтино лосионче - "Себорал Форте", както и от шампоана на Дюкре
Аватар
fionnaa

Мнениеот huanita » 30 Мар 2011, 10:32

хубавите новини са че като се накапе косата спира и след това за нула време порасва още по-здрава и красива :D
huanita

Мнениеот lusa » 30 Мар 2011, 18:52

Зехтин, мед и лимонов сок - в равни количества(по 1 с. л. напр.).Втрива се сместа в корените на измита коса.Стои половин час.Отмива се с шампоан.Има ефект. Аз се боядисвам често и това възстановява косата ми.
lusa

Мнениеот g_sv » 31 Мар 2011, 17:18

Себорал форте и на мен много добре ми действа. Доволна съм и от шампаон Фитовал.
g_sv

Мнениеот perla197811 » 31 Мар 2011, 21:41

fionnaa написа:ПРивет момичета, аз имам много гъста коса, което значи, че, като й хрумне да пада, пада в огромни количества. Пробвала съм какво ли не, но най-доволна останах от едно много евтино лосионче - "Себорал Форте", както и от шампоана на Дюкре

Браво fionnaa, ползвам същата комбинация в момента! Има ефект! Като изключим сезонният косопад, който е нормален (в нормални количества), се налага допълнителна грижа било то маски, ампули и т.н. Един ценен съвет- четкайте косата ,с наведена надолу глава всяка вечер - това подобрява кръвообращението, оттам "храненето" на косата се подобрява.....
Аватар
perla197811

Мнениеот Софи_Я » 20 Апр 2011, 15:46

А някой ползвал ли е шампоана Revita на DS Laboratories?
Софи_Я

Мнениеот southern_sun » 20 Апр 2011, 15:51

Софи_Я написа:А някой ползвал ли е шампоана Revita на DS Laboratories?

Не ли малко скъпичък? Все пак има по- евтини и не до там лоши шампоани.
southern_sun

Следваща

Назад към Козметика и грим