Конвекторна фурна - мнение!?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Конвекторна фурна - мнение!?

Мнениеот Ivaylo » 27 Мар 2011, 18:28

Много искам да купя на жена ми такава фурна, но имам притеснението, че няма да пече добре. Във форумите има и похвали и оплаквания, започвам да си мисля, че е до модел и до цена. Дайте ми идея, да я купя ли или да не я купя?
Страхотно е да можеш да печеш и да пържиш с мъничко мазнина, но дали стават добре ястията?
Аватар
Ivaylo

Re: Конвекторна фурна - мнение!?

Мнениеот FramarAdmin2 » 28 Мар 2011, 12:40

Според мен отговорът на този въпрос се крие в самото име на фурната-конвекторна, което ще рече, че се използва топъл въздух.Аз лично съм готвила в такава фурна и безкрайно бях доволна от печенето на пиле. Освен това тази фурна замества почти изцяло микровълновата печка, която както знаем не е достатъчно безвредна по отношение на качеството на храната.
Та моят личен съвет е-купете си такава фурна и ни поканете на гости.
Администратор на forum.framar.bg
Аватар
FramarAdmin2

Мнениеот huanita » 29 Мар 2011, 18:27

[quote="Та моят личен съвет е-купете си такава фурна и ни поканете на гости.[/quote] :lol: :D
подкрепям
huanita

Мнениеот Ivaylo » 29 Мар 2011, 20:29

Печката е налице, първите риби са изпечени. Купих евтин модел от Метро. Две основни забележки - упътването е трагедия, никога не съм виждал по-зле направено ръководство. Втори проблем, по-сериозен - според мен температурите не пасват. Пише 200, но не се изпича добре. Увеличих на 250, времетраенето двойно и стана добре.
С учудване разбрах, че SIMBO била маркова марка, а моята, понеже не е маркова, цената е с 20 лева по-ниска. Интересно обаче, що за маркова марка е SIMBO?

Дайте някоя рецепта сега, че тези в книгата са трагедия... :roll:
Аватар
Ivaylo

Мнениеот fionnaa » 30 Мар 2011, 09:21

Мен ме вълнува повече какво количество храна побира. Гледах някаква реклама по ТВ за подобна печка и ми се стори, че е практична за семейство от двама, но не и от четирима. Та, колко кила картофи се събират заедно с пилето? :D
Аватар
fionnaa

Мнениеот Ivaylo » 30 Мар 2011, 12:50

Зависи от пилето. 8-)
Но със сигурност побира 1 пиле и поне кило картофи. Но зависи и как са нарязани картофите.
Аватар
Ivaylo

Мнениеот uliana.bg » 30 Мар 2011, 15:01

Конвекторната фурна е добра за малко домакинство.Пече добре меса,пиле, риба,зеленчуци ,картофи,но не заменя готвенето в тенжера.Мусаката също не става..Добре е да се използват съдове от алуминиево фолио за еднократна употреба,за да не се цапа стъклената част на фурната.Времетраенето и градусите се определят в зависимост от продуктите и най вече от опита....с налучкване.... :D
uliana.bg

Мнениеот Ivaylo » 30 Мар 2011, 16:07

Налучкване му е майката, да! В интерес на истината, днес ще си купя еднократни чинии за готвене. Чистенето не ми е стихия. :lol:
Аватар
Ivaylo

Мнениеот black sheep » 07 Апр 2011, 15:02

Вече имаме такава, но това с налучкването ... не се получава :) Затова я използва само мъжа ми :roll:
Аватар
black sheep

Мнениеот stanislav_d » 07 Апр 2011, 15:43

От чисто здравословна перспектива си заслужава ;)
stanislav_d

Следваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси