bisertaskov написа:Според мен ако можеше народа да определя заплатите на политиците сигурно никой няма да се натиска за този пост.Докато им позволяваме сами да си определят с колко пари да ни бръкнат в джоба така ще е.Увеличават ми всички данъци и осигуровки и какво ли още не а те харчат като за последно а спрете се.
Камелия написа:bisertaskov написа:Според мен ако можеше народа да определя заплатите на политиците сигурно никой няма да се натиска за този пост.Докато им позволяваме сами да си определят с колко пари да ни бръкнат в джоба така ще е.Увеличават ми всички данъци и осигуровки и какво ли още не а те харчат като за последно а спрете се.
Колкото и странно да ти звучи, но да точно ние народа определяме заплатите на политиците на местно ниво. Във всяка една община има Парламент от общински съветници, които са чисто и просто хора като теб и мен, но които се интересувам малко повече от политика(а не пишат във форуми), та същите тези съветници могат да бъдат лекари, учители, обикновени безработни, симпатизиращи на определена политическа партия. След изборите на кмет се определя бройката на представителите на всяка партия, тоест всяка партия колко представителя ще има в местния парламент. Та да си дойдем на думата за заплатите. Същите тези хора, сами си гласуват заплатите както и заплатата на кметовете на населените места. След приемане на бюджета на общината на някоя от следващите сесии на Общински съвет се гласуват заплатите и всички разходи за годината. Така, че на кой да се сърдим?
Камелия написа:bisertaskov написа:Според мен ако можеше народа да определя заплатите на политиците сигурно никой няма да се натиска за този пост.Докато им позволяваме сами да си определят с колко пари да ни бръкнат в джоба така ще е.Увеличават ми всички данъци и осигуровки и какво ли още не а те харчат като за последно а спрете се.
Колкото и странно да ти звучи, но да точно ние народа определяме заплатите на политиците на местно ниво. Във всяка една община има Парламент от общински съветници, които са чисто и просто хора като теб и мен, но които се интересувам малко повече от политика(а не пишат във форуми), та същите тези съветници могат да бъдат лекари, учители, обикновени безработни, симпатизиращи на определена политическа партия. След изборите на кмет се определя бройката на представителите на всяка партия, тоест всяка партия колко представителя ще има в местния парламент. Та да си дойдем на думата за заплатите. Същите тези хора, сами си гласуват заплатите както и заплатата на кметовете на населените места. След приемане на бюджета на общината на някоя от следващите сесии на Общински съвет се гласуват заплатите и всички разходи за годината. Така, че на кой да се сърдим?
Камелия написа:То прозвуча като заяждане, макар в никакъв случай не съм целяла заяждане просто исках да обясня най-просто, че ние като граждани имаме право да се противопоставим на политическите безчинства, но не го правим. Виждаме парадоксите, на управлението на нашите политици, но си траем. Е до кога?
Neo написа:Защо не си купуват по евтини коли ами се надуват пред бедните хорица.Трябва със закон да е забранено купуване на държавни служебни коли за повече от 30-40 хил.лв.Българския политик е длъжен да служи на народа а не на своите интереси.
delchev написа:"Програма за развитие на селските райони" - това за усвояване на едни пари от Европейския съюз ли беше? Щото като гледам, до сега няма кой знае какво развитие в селските райони... Положително имам предвид.
Още от Framar.bg
Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта