18 Юни 2012, 16:50
18 Юни 2012, 16:55
18 Юни 2012, 17:26
19 Юни 2012, 10:31
19 Юни 2012, 14:06
19 Юни 2012, 14:11
19 Юни 2012, 16:31
20 Юни 2012, 09:59
sara написа:Здравейте на всички бъдещи и настоящи мами,
според мен няма никакво значение възрастта на майката, по-важно е как тя се чувства и дали е готова да стане майка. За съжаление независимо от възрастта в зависимост от конкретния случай всяка една бременност може да се окаже рискова, независимо дали майката е под или над 35 години. Когато забременях започнах да чета много и установих, че всяка една бременна е добре да си направи т. нар. биохимичен скрининг за бременни. За бременните под 35 години е препоръчителен, а за бременните над 35 години е задължителен. Може да прочетете повече информация за теста тук: биохимичен скрининг при бременни
20 Юни 2012, 13:21
teddy написа:sara написа:Здравейте на всички бъдещи и настоящи мами,
според мен няма никакво значение възрастта на майката, по-важно е как тя се чувства и дали е готова да стане майка. За съжаление независимо от възрастта в зависимост от конкретния случай всяка една бременност може да се окаже рискова, независимо дали майката е под или над 35 години. Когато забременях започнах да чета много и установих, че всяка една бременна е добре да си направи т. нар. биохимичен скрининг за бременни. За бременните под 35 години е препоръчителен, а за бременните над 35 години е задължителен. Може да прочетете повече информация за теста тук: биохимичен скрининг при бременни
На мен също ми бяха препоръчали да си направя биохимичен скрининг, въпреки че нямах и 30 години. И аз много се рових из форумите тогава, но мненията по този въпрос бяха изключително противоречиви. Някои мами бяха категорично ЗА, а други го отричаха тъй като биохимичния скрининг дава процент вероятност за дадено заболяване, а не определя със сигурност, че плодът е с аномалии. Спомням си ужасът на една мама, която беше с по-висок процент за болестта на Даун и трябваше да избира какво да прави - да остави ли детето или да направи аборт по медицински причиниЗа наша радост бебчето се роди живо и здраво, и скоро ще направи 3 годинки
Моето мнение е, че ако не сте обременени наследствено, няма смисъл да се натоварвате с този тест. Това ми препоръча и моята наблюдаваща гинеколожка тогава.
20 Юни 2012, 13:45