Недоносено бебе

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Недоносено бебе

Мнениеот tsoneva » 21 Юни 2012, 17:00

Момичета, родих в осмия месец и бебчето е недоносено :? Има ли и други мами като мен, защото съм много притеснена и искам да разбера дали се полагат по-специфични грижи за него? Сега сме в кувьоз и се моля всичко да е наред, но там все пак се грижат специалисти, а като се приберем вкъщи какво ще правя? Знам, че нито съм първа, нито пък ще остана последна, но цялата ми бременност протече толкова спокойно и безпроблемно, а накрая родих преждевременно :? Много съм объркана и ще съм благодарна на всяка мама, която сподели своя опит с мен!
tsoneva

Re: Недоносено бебе

Мнениеот ДоРеМи » 22 Юни 2012, 10:20

Здравей! Първо, колкото и трудно да ти звучи - опитай се да не се притесняваш, защото кърмата може да ти спре, а е от изключително важно значение недоносените бебчета да се кърмят. Колко килограма се роди бебо и колко време ще го държат в болницата, имаш ли представа? Моя приятелка роди по същия начин в 8-мия месец, а малката тежеше 2 кг, след което теглото спадна до 1 кг и 700 г. Нея я изписаха, а малката остана в кувьоз 20 дена. Всеки ден се изцеждаше и носеше кърма в болницата :idea: Кърмата на мамите, родили преждевременно е много по-богата на протеини и затова е важно бебчето да се храни с нея. Вече има биберони за недоносени бебета, а ако са прекалено малки им дават млякото през сонда. Надявам се да ти разрешат и на теб, защото в някои болници се противят и им дават АМ.
Успех и скоро да си гушнеш малкото съкровище :)
ДоРеМи

Мнениеот Bella » 22 Юни 2012, 10:35

tsoneva написа:Момичета, родих в осмия месец и бебчето е недоносено :? Има ли и други мами като мен, защото съм много притеснена и искам да разбера дали се полагат по-специфични грижи за него? Сега сме в кувьоз и се моля всичко да е наред, но там все пак се грижат специалисти, а като се приберем вкъщи какво ще правя? Знам, че нито съм първа, нито пък ще остана последна, но цялата ми бременност протече толкова спокойно и безпроблемно, а накрая родих преждевременно :? Много съм объркана и ще съм благодарна на всяка мама, която сподели своя опит с мен!

Първо да ти е живо и здраво бебчето! Майчинството не е лека работа! Колко килограма се роди бебчето? Не съм много запозната с проблемите около недоносените бебета, но вероятно ще ви наблюдават известно време тъй като някои може да се получат леки усложнения около преждевременното раждане.Ако бебето се е родило под 3000 гр. и се храни добре, то бързо ще навакса с килограмите. Важното е ти да си спокойна и силна, всичко ще бъде наред!
Аватар
Bella

Мнениеот tsoneva » 25 Юни 2012, 09:18

Здравейте отново, ами бебка се роди 2 100 г в 35 г.с., но нали знаете, че теглото спада... В момента е 1 800 г, но категорично отказаха да приемат кърма, защото не била стерилна. Не знам, може би са прави. Аз в момента се изцеждам, за да не ми спре кърмата и живот, и здраве се надявам като ни изпишат да се кърмим. В момента е по-важно малката да е добре. Ще пиша отново как се развиват нещата при нас.
tsoneva

Мнениеот galya123 » 25 Юни 2012, 15:45

Здравейте и честита ви рожба.Да расте живо и здраво!Място за притеснение винаги има с недоносените.Аз родих преждевременно в шестия месец и слава на Бога след много битки сега сме като всички деца.Раждането в 35г.с не е толкова страшно.С това тегло също не е страшно.Спадането на теглото е нормално и няма за какво да се притеснявате.Ретината е узряла,белите гробове за зрели,предполагам му подават мин количества кислород и подържа само температура.Храни ли се от биберон?Ако да,значи и това е чудесно.Само е мн лошо че не искат кърмата ви!!!Няма по стерилно от кърмата.Каквито бацили имате вие,такива има и вашето бебе.Та нали кърмата е като щит и тя му дава най силния имунитет точно сега и помага за бързото преодоляване на проблема "ранно раждане"Ето затова може да поспорите с неонатолозите.Не седнаха да прочетат някоя книга и да се образоват поне малко.Сега вдигнете гордо глава и се успокойте,родили сте си почти доносено дете,една седмица ви дели от определението"недоносено бебе"Имайте малко търпение и се радвайте на това че сте станала майка.Отморете си и заредете със сили,детето ви има нужда от вас и от кърмата ви.Цедете се и съхранявайте ако не искат кърмата ви.Успех и много целувки на малкия борец:)
galya123

Мнениеот teddy » 26 Юни 2012, 10:56

Честито бебче и от мен :) Да ви е жива и здрава малката рожба, и много да ви радва! Колкото и клиширано да звучи е много важно да сте спокойна, защото малкото човече със сигурност усеща вашите тревоги. Стойте при него, говорете му, защото въпреки, че е в кувьоз контакта с вас му е крайно необходим - все пак познава гласа ви. Това за кърмата аз също не го разбирам :x Няма ли с кой да говорите по този въпрос? Някой по-висшестоящ? Как ще откажат да я приемат при положението, че това е най-ценната храна за едно бебе, още повече, че е недоносено. Чела съм, че кърмата на майките с недоносени бебчета е в пъти по-хранителна и богата на протеини. Вие си я съхранявайте във фризер или в камера, с каквото разполагате, защото ще ви влезе в употреба по-натам.
Вярвам, че при вас всичко ще бъде ок и бързо ще се приберете вкъщи, и ви пожелавам много сили и спокойствие. Както е писала galya123 - използвайте момента да си починете и да подредите стаята на бебо, така, както на вас ви харесва. А като се прибере и най-малкия член на семейството, му отдайте цялата си любов и внимание, на което сте способни :)
teddy

Мнениеот rony_80 » 29 Юни 2012, 09:37

Чела съм, че недоносените бебчета трябва да се водят на очен лекар всеки месец, особено, ако са били в кувьоз и така до шестия месец. Също така е хубаво да се ограничи достъпа на външни хора, защото мъниците са с много по-нисък имутет от останалите бебета. В стаята трябва да се поддържа по-висока температура и колкото да им се спи, мамите трябва да ги будят, за да ги кърмят, защото имат много да наваксват.
tsoneva, вярвам, че нещата при вас ще се развият по най-добрия начин и скоро ще се гушкате вкъщи. Убедена съм, че майчинския инстинкт е по-силен от всичко на света и ти сама ще усетиш кое е правилно за малкото ти бебче и кое не е :)
rony_80

Мнениеот Ann » 26 Сеп 2012, 14:45

От скоро в АГ болница " Шейново"заработи детски консултативен кабинет, като специалисти ще работят с наркозависими майки и недоносени бебета. Идеята е тези бебета да се наблюдават в един по-продължителен период от време след изписването им от болницата.Това е първият кабинет в страната, в който педиатри извършват абсолютно безплатно за родителите прегледи и изследвания на тази рискова група новородени.
Ann

Мнениеот Genoveva » 17 Ное 2012, 14:08

Ann написа:От скоро в АГ болница " Шейново"заработи детски консултативен кабинет, като специалисти ще работят с наркозависими майки и недоносени бебета. Идеята е тези бебета да се наблюдават в един по-продължителен период от време след изписването им от болницата.Това е първият кабинет в страната, в който педиатри извършват абсолютно безплатно за родителите прегледи и изследвания на тази рискова група новородени.

За наркозависими майки съм съгласна да родят недоносени деца, но последно време всяко десето дете се ражда недоносено. За недоносено бебе се смята всяко, което е родено преди 37-мата седмица от бременността.В световен мащаб се раждат 15 милиона недоносени деца всяка година. От тях 1 млн. умират в следствие на това, че са недоносени. На какво се дължи тази тенденция дали замърсяването на околната среда си казва думата или има други фактори влияещи върху износването и правилното протичане на бременността?
Genoveva

Мнениеот Pipilota » 09 Дек 2014, 16:37

Моя приятелка роди преждевременно, дори някъде към началото на 8 месец. Бебенцето е добре, само че имаше проблеми с белия дроб - т.е. кара по-често бронхити и пневмонии, лекарите казали, че недоносените често имат такива проблеми, но пак за сметка на това е едно дебело и усмихнато бебе :))
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Следваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство