Детето ми не иска да спи през нощта

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Детето ми не иска да спи през нощта

Мнениеот teddy » 26 Юни 2012, 10:37

Моля всички майчета за съвет! Дъщеричката ми е на 2 годинки и 8 месеца почти, и вече втора седмица отказва да спи през нощта :? Заспива за 2-3 часа, след което се събужда и обявява бойкот на нощния сън. Иска да отива в другата стая, кисела е, плаче, не спира да се върти в леглото и така до сутринта, когато вече трябва да ставаме за ясла. Вече не знам какво да правя и ако някой от вас се е сблъсквал с подобен проблем, моля за съвет как да се справя, защото съм на ръба на силите си :? Малката ходи на ясла и през деня е спокойна, спинка си там, играе с децата - няма проблем. Вкъщи проявяваме капризи, опитва се да се налага и да тропа с крак, но всичко е в рамките на нормалното. Знам, че има няколко фази на бебешкия пубертет, но докога продължава това някой може ли да ми каже? Притеснява ме факта, че неспокойният й сън не е от вчера и не може да си почива пълноценно - сигурно й се събират 5 часа сън, което е крайно недостатъчно за толкова малко дете. Какво да правя? Ако се обърна към хомеопат, дали ще ми помогне? Иначе е здравичка, зъбките за тази възраст вече са й поникнали и не знам на какво още може да се дължи нощното й будуване.

I dont want to sleep.jpeg
I dont want to sleep.jpeg (6.73 KiB) Прегледано 3527 пъти
teddy

Re: Детето ми не иска да спи през нощта

Мнениеот mecana » 26 Юни 2012, 13:38

Оххх, teddy, искрено ти съчувствам за ситуацията, в която се намирате, защото и ние минахме оттам. То като се замисля нашия синковец никога не е спал като хората, имам предвид, когато беше по-малък. Като бебе беше обърнал деня с нощта, след това започна да се събужда през нощта и да иска да играе. Ставах, нямаше друг начин, защото ревеше като магаре и събуждаше целия блок. Поиграе си час-два и хайде обратно в леглото. Имало е моменти, в които съм готвила в 3 часа сутринта :shock: Какво ли не изпробвах и хомеопатия давах, но никакъв резултат. Явно си е период, който трябва да израснат. Дано при вас да мине по-бързичко и момата да се успокои. Даваш ли й някакви чайчета или мляко с мед преди сън? При вас ли заспива или спинка отделно, защото съм чела, че ако се събудят през нощта, децата искат да заспят така, както са заспали вечерта. Тоест, ако е заспала при теб, трябва отново да я приспиш там.
Успех и се надявам безсънието ви скоро да приключи!
mecana

Мнениеот southern_sun » 26 Юни 2012, 14:02

teddy написа:Моля всички майчета за съвет! Дъщеричката ми е на 2 годинки и 8 месеца почти, и вече втора седмица отказва да спи през нощта :? Заспива за 2-3 часа, след което се събужда и обявява бойкот на нощния сън. Иска да отива в другата стая, кисела е, плаче, не спира да се върти в леглото и така до сутринта, когато вече трябва да ставаме за ясла. Вече не знам какво да правя и ако някой от вас се е сблъсквал с подобен проблем, моля за съвет как да се справя, защото съм на ръба на силите си :? Малката ходи на ясла и през деня е спокойна, спинка си там, играе с децата - няма проблем. Вкъщи проявяваме капризи, опитва се да се налага и да тропа с крак, но всичко е в рамките на нормалното. Знам, че има няколко фази на бебешкия пубертет, но докога продължава това някой може ли да ми каже? Притеснява ме факта, че неспокойният й сън не е от вчера и не може да си почива пълноценно - сигурно й се събират 5 часа сън, което е крайно недостатъчно за толкова малко дете. Какво да правя? Ако се обърна към хомеопат, дали ще ми помогне? Иначе е здравичка, зъбките за тази възраст вече са й поникнали и не знам на какво още може да се дължи нощното й будуване.

I dont want to sleep.jpeg

Да ти кажа честно, аз не съм имала този проблем дъщеря ми заспиваше безпроблемно и спеше цяла нощ. Само когато ни растяха зъбки малко беше по-напечено и се събуждаше с плач, но смятам, че тогава всичко е обяснимо. Според мен детето ви е нещо нервно и вие трябва да разберете причината без да му се карате. Попитайте я дали не сънува нещо, дали не е видяла нещо, което я плаши. Ако се налага отидете на психолог.Може да е крайно, но ще бъде ефективно.
southern_sun

Мнениеот Ваня_13 » 26 Юни 2012, 14:38

На едно приятелско семейство детето беше по този начин, не иска и не иска да спи. Винаги съм им се чудила как са насмогвали на сън родителите, искрено съчувствам на такива родители. Може би вашето дете е от онези, хора, които се наспиват бързо, аз лично никога не съм била от тези хора. Обичам съня и си поспивам когато имам възможност.
Ваня_13

Мнениеот zan-zan » 26 Юни 2012, 16:56

Искрено ти съчувствам, защото знам какво е да не можеш да се наспиш - истинско наказание. Нощния сън е най-пълноценен и нищо друго не може да го замени. А малкия бонбон как издържа през деня при положение, че през нощта не спи? Давала ли си й Дормикинд? На племенниците им помогна, но временно - може би зависи от темперамента на детенцето. Дано бързо да излезете от този омагьосан кръг!
zan-zan

Мнениеот peter pan » 27 Юни 2012, 16:14

И ние бяхме така с баткото и да не те плаша, но до третата годинка нещата си влизат в релси. При нас имаше преговори да си ляга по-късно. Постоянно отлагаше момента като ту му се препиваше вода, ту му се ходеше до тоалетна, после си измисляше нещо друго... А през нощта е бил много неспокоен преди да се разболее например или когато е превъзбуден. На нас хомеопатията не ни помогна, а и тя действа с натрупване, така че не очаквай резултати на мига.
Успех и дано по-бързо се успокои малката принцеса!
peter pan

Мнениеот elena » 28 Юни 2012, 09:35

Нашата мома си спи още от бебе по цяла нощ и никога не сме имали проблеми с безсънието. Е, не че не се е пробуждала за водичка или да си иска залъгалката, но веднага отново е заспивала. Не сме я слагали да спи при нас на спалнята, а си спинка в кошарката.
Теди, имам няколко приятелки, които са в твоето положение и... съчувствам ти за безсънните нощи. Въоръжи се с търпение, защото това е само период и ще отмине. Вие сте вече в детския пубертет /бебешкия мисля, че беше до 2 годинки/ и малката се опитва да се налага всячески. Опитай се да избегнеш прищевките преди сън, като й ги предложиш малко по-рано. Тоалетна, водичка и т.н., просто я изпревари. Децата са страшно любопитни и не искат нищо да пропускат. Как мама и тати ще са в хола, а аз трябва да спя :) Не й се сърди и бъди търпелива с нея, а ако проблема продължи по-дълго се консултирай с педиатърката си. Успех!
elena

Мнениеот teddy » 09 Юли 2012, 15:37

Благодаря на всички за отговорите и подкрепата! Малката се успокои и вече си спинка спокойно :) Явно нещо я е тормозило, но какво, остава загадка за мен. По-важното в случая е, че безсънните нощи останаха зад гърба ни :D Писах в темата за капките на д-р Бах, защото съм чела само положителни мнения за тях и купих спешните капки, като давах по 4 капки в малко водичка преди сън. Сега спи много сладко и чак ми е жал да я събуждам, като стане време, а и има нужда да наваксва със съня :roll:
teddy

Мнениеот rabotnata pchela » 28 Ное 2014, 15:03

Добре, че сте се справили с проблема, много е неприятно, когато детето не може да спи, това освен, че пречи на него, пречи и на нормалния живот на цялата къща. :mrgreen:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Rali_hr » 22 Фев 2015, 20:58

Дъщеря ми не искаше да спи като малка, докато накрая не започнахме да изграждаме разни почиващи игри преди лягане и да спим на по-хладно! :)
Аватар
Rali_hr

Следваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети