Кога можем да разберем пола на бебето

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Кога можем да разберем пола на бебето

Мнениеот Ваня_13 » 03 Авг 2012, 13:56

Една приятелка е бременна в третия месец и вече иска да знае пола на бебето, не защото е кой знае колко важно, но имат спорове за името с бащата. Попрочетох тук таме, че след третия месец е видим пола, ако бебето е в подходяща поза и ясно се вижда на видеозона, но въпроса ми е в коя гастрационна седмица се формира пола и има ли фактори като среда, хранене и време на зачеване пола на бебето? Някъде бях чела, че в клиники извън страната могат да изолират сперматозоиди с Х или Y хромозома, с които може да се оплоди яйцеклетката и по този начин може да сте на 90% сигурни, че пола ще е този, които вие сте избрали.
Ваня_13

Re: Кога можем да разберем пола на бебето

Мнениеот niya_mazova » 02 Окт 2013, 15:25

Ваня_13 написа:Една приятелка е бременна в третия месец и вече иска да знае пола на бебето, не защото е кой знае колко важно, но имат спорове за името с бащата. Попрочетох тук таме, че след третия месец е видим пола, ако бебето е в подходяща поза и ясно се вижда на видеозона, но въпроса ми е в коя гастрационна седмица се формира пола и има ли фактори като среда, хранене и време на зачеване пола на бебето? Някъде бях чела, че в клиники извън страната могат да изолират сперматозоиди с Х или Y хромозома, с които може да се оплоди яйцеклетката и по този начин може да сте на 90% сигурни, че пола ще е този, които вие сте избрали.

Е, не е от най-нормалните неща, във всеки случай! Иначе по никакъв начин не може да накараш бебето да е момче или момиче, тези бабини деветини със киселото и не знам какво си се яде, са си бабини деветини, все пак! Иначе след 12г.с. може да се разбере пола, до колкото зная или може би 13г.с. :)
niya_mazova

Мнениеот Loreyn » 07 Ное 2013, 14:40

Супер извратено, да се бъркаш там където не ти е работа, че и за нещото, което не е необходимо. :x
Loreyn

Мнениеот Zlatoto_87 » 10 Ное 2013, 13:35

Абе независимо от пола, стига да е здраво, не мисля, че ще е кой знае какъв проблем ако пола не е очаквания.
На майка ми пък до 8-ия месец са и казвали, че ще ражда близнаци. А съм излязъл само аз. :D
Zlatoto_87

Назад към Бременност, раждане и майчинство