Прохождането при децата

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Прохождането при децата

Мнениеот southern_sun » 15 Авг 2012, 09:49

Прохождането е един от най-важните етапи в израстването на детето. Възрастта, на която прохождат децата е строго индивидуална. Моето дете проходи на 11 месеца, аз също съм проходила сравнително рано докато сестра ми след годинката си е направила първите крачки.
Поставям тези тема за да могат всички мами във форума да споделят кога тяхното слънчице е направило първите си крачки. Има ли някаква наследствена зависимост възрастта на прохождане и крие ли някакъв риск за здравето на детето ранното прохождане?
southern_sun

Re: Прохождането при децата

Мнениеот Niko » 16 Авг 2012, 10:25

Четох някъде, че ранното прохождане се отразявало негативно върху здравето на детето. Прохождането преди 11 месец създава риск от деформация на крачетата, или така наречената патешка походка. В интерес на истината сега като се замисля, аз също съм проходила рано и имам този проблем.
Niko

Мнениеот Ann » 14 Сеп 2012, 16:10

На една приятелка детето вече е на 1, 3 месеца и все още не може да ходи, дори не може да се изправя на крачетата си в кошарата. Дали това не е признак за някакво заболяване?
Ann

Мнениеот Lollipop » 26 Ное 2014, 11:22

Според мен децата сами трябва да покажат кога са готови за нещо. Детето ми проходи още на 10м. и 3 дена :mrgreen: , започна да сяда точно на 5м. и т.н. при положение, че никога ама никога не съм го учила да сяда, да стои право, да прави крачки, самичко когато му дойде времето и мотивацията правеше нещата. Но в моя случай то се развиваше скорострелно, но имам приятелки, на които децата им не искат да вървят изобщо, а вече минаха годината, за мен това може да е симптом на нещо, трябва да се говори с лекар. ;)
Аватар
Lollipop

Назад към Бременност, раждане и майчинство