Урината на чинчилата ми мирише

Ако можеха да говорят, но не могат, затова нека поговорим вместо тях. Споделетe всичко за вашите домашни любимци - типични или екзотични.
Онлайн консултация с д-р Искрен Станилов и д-р Деница Русева

Урината на чинчилата ми мирише

Мнениеот tralalaliki » 15 Сеп 2012, 01:11

Здравейте,

Проблемът на чинчилата ми е, че от 1-2 месеца урината ѝ мирише. Имам я е от година и половина и винаги съм използвала едни и същи продукти за трева, талаш и храна. Занесох урината да се изследва във ветеринарна клиника и ми казаха, че всичко е нормално освен по-силното ѝ оцветяване, но за момента не е необходимо да се предприемат мерки. Мен ме притеснява, защото знам, че не е нормално да има миризма. Преди сменях талаша 1 път на 20 дена, а сега се налага през 5 дена.

Благодаря предварително!
tralalaliki

Re: Урината на чинчилата ми мирише

Мнениеот Ann » 15 Сеп 2012, 12:50

tralalaliki написа:Здравейте,

Проблемът на чинчилата ми е, че от 1-2 месеца урината ѝ мирише. Имам я е от година и половина и винаги съм използвала едни и същи продукти за трева, талаш и храна. Занесох урината да се изследва във ветеринарна клиника и ми казаха, че всичко е нормално освен по-силното ѝ оцветяване, но за момента не е необходимо да се предприемат мерки. Мен ме притеснява, защото знам, че не е нормално да има миризма. Преди сменях талаша 1 път на 20 дена, а сега се налага през 5 дена.

Благодаря предварително!

Според мен е нормално да мирише, не съм отглеждала такова животно,но е гризач и е съвсем нормално. Щом зайците миришат, хамстерите също защо да не мирише и чинчилата. Още повече, че казвате, че сте правили изследвания и всичко е в норми не мисля,че има за какво да се притеснявате.
Ann

Мнениеот tralalaliki » 16 Сеп 2012, 14:32

Навсякъде, където сме говорили са ни казвали, че "хубавото" на чинчилите е, че не миришат. Също така вече година и половина не мирише. Тази неприятна миризма се появи преди около месец-два. Затова смятаме, че не е нормално.
tralalaliki

Мнениеот Hristova » 24 Ное 2012, 16:26

Не бих отгледжала такова животинче у дома, именно за това, че е гризач и мирише. Няма от какво да се съмняваш, който ти е казал, че има животно, което не мирише значи се е пробвал да ти го продаде. Имах влечуго, което също миришеше и по тази причина се разделихме.
Hristova

Назад към Ветеринарна медицина