Първият учебен ден - с какво сте го запомнили

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Първият учебен ден - с какво сте го запомнили

Мнениеот Ann » 15 Сеп 2012, 11:10

Никога няма да забравя първия си учебен ден в първи клас. Толкова ме беше страх, тъй като знаех, че от тук на татък нещата стават сериозни, няма да има само игри, а ще се и учи. Влязох с голямата си ученическа чанта в клас и на чина ме чакаха куп нови учебници . Класния ни посрещна с усмивка и ни настани по номера. Изправи се пред нас и ни попита всички за имената. Класния ни ръководител беше висок и снажен мъж с бяла коса, вдъхваше респект само да го зърнеш. Беше строг, но справедлив.
Никога няма да забравя първия си учебен ден и усмивката, с която ни посрещна " другаря Зюмбюлев"!
Ann

Re: Първият учебен ден - с какво сте го запомнили

Мнениеот Niko » 15 Сеп 2012, 13:57

Не вярвам да има бивш или настоящ ученик, който да не си спомня първия учебен ден. За пръв път пристъпих училищния праг преди повече от 25 години, но продължавам да се вълнувам на 15 септември и на 24 май. Тези празници ме изпълват с много радост. Много се радвам да видя добре облечени деца с много букети в ръце на тези два празника!
Niko

Мнениеот tweety » 20 Сеп 2012, 11:35

Моят първи учебен ден запомних с многото цветя, усмихнатите учители и празничното настроение. Помня, че нямах търпение да започна училище и да си разгледам всички учебници. :lol: :lol:
tweety

Мнениеот Anila » 22 Дек 2012, 01:03

На моя първи учебен ден,направо си умрях от срам.Майка ме беше облякла в един гаден моряшки костюм(тогава бяха много модерни),но аз направо го мразех,а и отгоре на всичкото ми беше малко голям.Но все пак и бях много развълнувана,ставах и аз от големите вече,щях да бъда като брат ми и аз да ходя на училище.Нарамила огромната тогава жълто-розова чанта стоях и тогава училището ми се виждаше наистина огромно.Имаше речи от страна на директори и разни други учители.Тогава би и първия учебен звънец за нас и тогавашните петокласници ни хванаха под ръка и ни въведоха за пръв път в училището.Сигурно наистина няма да забравя никога този ден,толкова много ми липсват сега училищните времена
Anila

Мнениеот Gabbriella » 02 Яну 2013, 14:03

Моят първи учебен ден (който не беше толкова отдавна) мина доста добре, с много усмивки и положителни емоции. Бях с любимата си жълта блузка, панталон и лачени обувки, на които много се радвах. Нашите като никога също се бяха издокарали. Така дойде време да влизаме в класните стаи. Аз бях със своя приятелка от детската градина и заедно отидохме в клас, където се запознахме с една прекрасна госпожа и с останалите съученици. Като на всеки първи учебен ден получихме Букварче. И така след всичко това, с нашите отидохме на заведение, с което да почетем отиването ми в училище :D
Gabbriella

Мнениеот geriva » 20 Фев 2013, 23:43

Майка не ми разреши да си взема ученическата чанта. Много криво ми беше, защото всички деца от класа бяха с чанти. А аз, горд първокласник- държах в ръка найлонова торбичка( вътре с малка тетрадка и химикал).
Толкова години минаха, а това ми е ярък спомен, цялата ми радост от деня беше замъглена от унижението, което изпитвах.
geriva

Мнениеот Prolet8 » 22 Фев 2013, 21:57

Никога няма да забравя първия си учебен ден - голямата раница на гърба и букет цветя в ръде :) Имах и симпатично копринено бяло-синьо костюмче :))))))))
Prolet8

Мнениеот qna toneva » 26 Фев 2013, 17:36

първият учебен ден-незабравим.новата рокличка и обувки,голям букет с цветя и да не забравяме пълния двор с деца жадни за знание и емоции :!: :lol:
qna toneva

Мнениеот dacheva.denica » 02 Мар 2013, 17:18

Много хубава тема! Аз си спомням как бях развълнувана за първият си учебен ден, но трябваше да отида сама, понеже нашите бяха на работа и аз тичайки към училище с новите дънки и дрехи, понеже беше дъждовно една кола мина през локвата близо до мен и ме изпръска. Та тичах наобратно да се преоблека у нас, но докато съм бягала си бях загубила портомонето. :D Тогава бях много уплашена и разочарована, но сега си го спомням с усмивка.
dacheva.denica

Мнениеот Malina » 02 Дек 2014, 13:26

Помня, че в първи клас ми беше доста тъпо, толкова непознати деца, усещането беше страшно, после вече нещата се нагодиха толкова добре, че с радост ходихме на първия учебен ден :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Следваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети