Почистване на котлен камък

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Re: Почистване на котлен камък

Мнениеот Lollipop » 12 Ное 2015, 12:27

nadqta написа:
Локумът написа:У нас ползваме ЦИФ и сме доволни, няма капки, но след всяко ползване на душ кабината я бършем, никога не оставяме водата да засъхне просто така :)

Е, то в такъв случай няма как да останат капки, щом я търкате, което аз не го намирам за нормално, казано честно :roll: да се изкъпя и след това да се разчистя... да не съм луда, най-много една пералня да пусна :laundry: :lol:

Кое не е нормално, аз също забърсвам цялата баня след като съм се къпала, а душ кабина е още по-лесно защото мястото е по-малко. И дори и всяка седмица да се чисти, то след 2-рото къпане си личат следите от варовик, така че файда, че го чистиш рядко, след като остава мръсно през останалото време.
Аватар
Lollipop

Мнениеот S_Milenska » 01 Дек 2015, 15:13

Аз не съм голяма чистофайница, но гледам да забърсвам, иначе после се наслоява, изсъхва и е гадно. Дори малката си бърше банята след като се изкъпе.
Аватар
S_Milenska

Мнениеот belleville » 01 Дек 2015, 16:13

Lollipop написа:
nadqta написа:
Локумът написа:У нас ползваме ЦИФ и сме доволни, няма капки, но след всяко ползване на душ кабината я бършем, никога не оставяме водата да засъхне просто така :)

Е, то в такъв случай няма как да останат капки, щом я търкате, което аз не го намирам за нормално, казано честно :roll: да се изкъпя и след това да се разчистя... да не съм луда, най-много една пералня да пусна :laundry: :lol:

Кое не е нормално, аз също забърсвам цялата баня след като съм се къпала, а душ кабина е още по-лесно защото мястото е по-малко. И дори и всяка седмица да се чисти, то след 2-рото къпане си личат следите от варовик, така че файда, че го чистиш рядко, след като остава мръсно през останалото време.

Така е, аз също след всеки душ изтърквам пода, след което прозорците, накрая шкафовете, а за финал си оставям банята - душ-батериите, душ-кабината и пода, ако съм в настроение и хънтара измивам... :lol:
belleville

Мнениеот Snejna » 01 Дек 2015, 16:23

Идеята с бърсането след баня ми харесва, но не го правя. :) Тогава предпочитам вместо да почна да се потя на ново да отида да се облека с нещо и да се погрижа за кожата си, бърсането веднъж седмично го правя. :)
Аватар
Snejna

Мнениеот Elica » 01 Дек 2015, 18:08

Е колко да е трудно да се удари една бърсалка на пода, едно , че по-бързо съхне, второ, че не мухлясва. :roll:
Аватар
Elica

Мнениеот S_Milenska » 14 Дек 2015, 16:09

Elica написа:Е колко да е трудно да се удари една бърсалка на пода, едно , че по-бързо съхне, второ, че не мухлясва. :roll:

Мхм, така е, и аз мисля, че е по-добре да се отделят 5 минути да се избърше, отколкото после да се налага да се търка като луд.
Аватар
S_Milenska

Мнениеот PasDeDeux » 14 Дек 2015, 17:18

S_Milenska написа:
Elica написа:Е колко да е трудно да се удари една бърсалка на пода, едно , че по-бързо съхне, второ, че не мухлясва. :roll:

Мхм, така е, и аз мисля, че е по-добре да се отделят 5 минути да се избърше, отколкото после да се налага да се търка като луд.

То от търкане до търкане има разлика, а и защо да се налага това, има достатъчно добри препарати, които разтварят тези капчици, които са се образували от водата.
PasDeDeux

Мнениеот Локумът » 21 Яну 2016, 16:46

Мда, ние използваме ЦИФ У нас и сме доволни, аз редовно бърша нещо. Само не използвайте за печки, че направо продънват ламарианта с времето :mrgreen:
Аватар
Локумът

Мнениеот roksana » 16 Фев 2016, 16:21

Много ме дразни този котлен камък. Имам една тенджерка, в която често варя я яйца, я преварявам нещо и цялата е облепена с това чудо. Направо ми я съсипа! Трябва да си купувам нова!
roksana

Предишна

Назад към За дома – съвети и идеи