Здравейте, видях, че има тема за готварските рецепти, но не срещнах никъде тема за Традиционната Българска кухня. Въпреки, че съм мъж смея да твърдя, че съм госта добър готвач и ценител на качествената храна. За това предлагам да споделим всички своите тайни в приготвянето на традиционните български ястия и започвам с:
СВИНСКА ПАЧА:
Това е ястие, което е ценено от много българи.
Това типично българско ястие се приготвя от свински крачета, бузи или уши в зависимост от предпочитанието на готвача. След като почистим добре свинските крачета (бузи и уши) ги обтриваме с оцет и хлябна сода за да се избелят. Измиваме обилно с вода и варим до разваряване, като докато врат крачетата е добре да ги посолим. Към врящите крачета прибавяме 2-3 глави лук(цял, обелен)
След като се уверим, че са напълно сварени ги изваждаме от тенджерата и обезкостяваме, а месото нарязваме на ситно.След като сме нарязали на ситно месото го връщаме отново в тенджерата, която сте оставили на слаб огън. Изваждаме лука и го пасираме след, което го връщаме отново в тенджерата. Разбиваме един жълтък, малко кисело мляко и брашно и застройваме нашата пача.
Можете да сервирате вашата пача топла или студена.
Когато изстине пачата ви, тя се желира и можете да я украсите с магданоз. Можете да гарнирате и подправите с лют червен пипер, оцет, чесън и черен пипер.
Добър апетит!