Домашно приготвени капки за нос

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Домашно приготвени капки за нос

Мнениеот Камелия » 09 Окт 2012, 11:22

По захлади се тия дни и носовете ни започнаха да текат и така до края на зимата докато пролетта на ни зарадва с първите слънчеви лъчи. Неприятна работа е това да си хремав, а капките за нос предлагани по аптеките не винаги са ефикасни. Та за това аз реших да споделя с вас домашна рецепта за приготвяне на капки за нос и повярвайте ми наистина действат.
Вземете една чаена лъжичка сода бикарбонат (хлябна сода)
една чаена лъжичка едра сол
Кипнете на водна баня около 100 грама вода и прибавете солта и содата. Затворете бурканчето с винтова капачка и обърнете докато е още гореща водата.
Така приготвените домашни капки можете да използвате по няколко пъти на ден, но не се препоръчват за малки деца.
От начало може да усещате неприятно смъдене, но няколко приема на домашните капки ще привикнете и няма да усещате това.
След попадане на съставките на капките в носоглътката и гърлото започва изпаряването на водата и останалите консистенции са много неблагоприятна среда за бактериите и вируси.
Камелия

Re: Домашно приготвени капки за нос

Мнениеот Ваня_13 » 10 Окт 2012, 14:44

Една приятелка лекуваше децата си с капки от настърган лук. Ужасно неприятно е, но е много ефикасно. Лука също убива всички бактерии и вируси.
Ваня_13

Мнениеот boncho green » 27 Ное 2012, 09:39

Моята леля ми беше дала едно вълшебно мехлемче. Не знам дали сега може да се открие по аптеките, но нищо не пречи да го потърсите или да си направите сами в домашни условия. То съдържа само три неща: ментол, евкалипт и прополис. Действа безотказно и дори е приятно за употреба, защото ухае много свежо. :)
boncho green

Мнениеот Hristova » 28 Ное 2012, 12:45

boncho green написа:Моята леля ми беше дала едно вълшебно мехлемче. Не знам дали сега може да се открие по аптеките, но нищо не пречи да го потърсите или да си направите сами в домашни условия. То съдържа само три неща: ментол, евкалипт и прополис. Действа безотказно и дори е приятно за употреба, защото ухае много свежо. :)

Аууу супер рецепта, ще се опитам да си я забъркам у дома! Дори може да се прибави към трите съставки борова дъвка и малко свинска мас и ще стане супер! Не бях се сещала до сега за това!
Hristova

Мнениеот desita@ » 22 Дек 2012, 01:20

Аз си правя капки от медена вода,прибавям сол и няколко капки ракия.
desita@

Мнениеот magi81 » 03 Яну 2013, 16:24

на нас сякаш най много ни помага един лук нарязан и добавени към него 2 сл мед от сока след 30 мин почваме да капем по 2капки сутрин обед и вечер
magi81

Мнениеот сиско » 03 Яну 2013, 17:03

Аз използвам за детето и съм много доволна от капките на д-р Михайлов, а те са: лайка- 1 супена лъжица + мед 1 чаена лъжица + вода 100 г. Вари се докато остане наполовина. Прецежда се, изстисква се през марля или тензух- 5- 6 пъти по 3- 4 капки. При водниста хрема и запушен нос.
сиско

Мнениеот pasta » 03 Яну 2013, 18:21

Подкрепям капките на доктор Михайлов,и ние честичкйо прибягваме до тях.Другото което използвам е сребърна вода-по няколко капки във всяка ноздра.
pasta

Мнениеот emili16 » 05 Яну 2013, 23:55

moje i samo voda s morska sol bez da zavira
emili16

Мнениеот Мурка » 20 Фев 2013, 14:00

ние се справяме с клеева тинктура 10-15 капки разтворена в супена лъжица вода нехлорирана и така с тампон за уши обтриваме нослето по няколко пъти дневно, с останалото количество от тинктурата се прави гъргара и се гълта, ако не се лъжа е по препоръка на д-р Михайлов
Два зетя ще ме люлеят и една снаха ще ми пее..само да остарея
Изображение
Аватар
Мурка

Следваща

Назад към Домашен лекар