Бели петна по ноктите

Бели петна по ноктите

Мнениеот lenka58 » 24 Ное 2012, 17:11

Бели петна по ноктите! Каква е причината за появата им? Как се лекуват?
lenka58

Re: Бели петна по ноктите

Мнениеот Ваня_13 » 26 Ное 2012, 11:38

lenka58 написа:Бели петна по ноктите! Каква е причината за появата им? Как се лекуват?

Чувала съм, че е недостиг на витамини в организма, ако е така просто си вземи комплексни витамини и пий известно време и виж дали ще има ефект. Освен това съм чувала, че както в ириса на окото всяко петънце означава заболяване или неправилно функциониране на някой орган така и по ноктите на ръцете могат да се открият различни заболявания. Ако имате тъмна ивица примерно по ноктите означава отравяне с тежки метали.
Ваня_13

Мнениеот ninars » 11 Дек 2012, 12:45

Аз пък съм чувала, че белите петна по ноктите са резултат от дефицит на калций.
Истината е, че понякога те могат да са и индикация за алергична реакция към даден лак, втвърдител, лакочистител и др.
Поне на мен така ми се случи, затова съветвам дамите да избират внимателно в козметичния магазин!
Незнам доколко ноктопластиката има намеса по темата, но съм чувала още, че много момичета, които носят изкуствени нокти, откриват бели петна след премахване на удължителите. Все пак ако забележите такива петна по ноктите си, потърсете лекар за да установи чрез изследвания каква е причината за появата им!
ninars

Мнениеот desita@ » 04 Яну 2013, 23:49

Белите петна по ноктите са белег за липса на витамин А и особено на цинк.
desita@

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с кожни и венерически болести