Новото поколение деца –Индиго.

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Новото поколение деца –Индиго.

Мнениеот зорница райчева » 06 Дек 2012, 13:58

В днешно време,много родители се сблъскват с неумението и безсилието да контролират децата си.Като съпоставим поколенията,тези на нашите майки и бащи,баби и дядовци,ще видим каква пропаст стои между тях. Децата които се раждат в днешно време биват изключително своенравни, буйни, непокорни и родителите започват да се упрекват, че не могат да ги контролира, и че вината е в тях. Може би сте чували за новото поколение деца Индиго.Какво всъщност представляват те, и защо са наречени така?
Деца индиго е псевдо научен термин. Използва се за да опише деца, за които се вярва, че притежават специални способности, необичайни понякога и дори свръхестествени. Според Нанси Ан Тапе , която работи в областта на синтезията, близо деведесет и пет процента от децата, родени през последните десет години, се наблюдава този феномен. Те имат богата интуиция и работят предимно с дясната половина на мозъка си. В следствие на това приемат и обработват много по-бързо информация от другите деца.Често биват считани за разсеяни и несериозни. Интересното е, че наистина в момента се наблюдава при малките деца хиперактивност и дефицит на внимание. В тази връзка, искам да успокоя всички родители, чиито деца се държат малко или много по начина описан по-горе. Тези деца се славят, като новото поколение, което ще накара света да се извиси, до висока духовна и морална степен. Представят ги също , като следващ етап в човешката революция. Ние всички обичаме нашите деца и ни се ще да вярваме, че те ще живеят в един по-добър свят. За това трябва да вярваме, че те ще променят света,да ги подкрепяме, насърчаваме, да ги обичаме безпрекословно, независимо от трудният им характер, непокорния им нрав и импулсивно поведение.
Сигурна съм, че след прочетената статия, всеки родител ще се замисли и може би ще открие, поне една черта от характера и държанието на своето дете, която ще съвпадне с изтъкнатите до тук.Но се надявам, че вече ще погледне с други очи към своето дете.С очите на прозрението, с очите на надеждата и на вярата и, че точно неговото дете може да е част от тази огромна промяна на цялата нация.За това ние трябва да се вслушваме в тях, да се учим от тях, ода подкрепяме техните желания и мечти, да ги напътстваме и подкрепяме по пътя, който ще поемат
зорница райчева
 
Мнения: 5
Регистриран на: 05 Дек 2012, 16:24

Re: Новото поколение деца –Индиго.

Мнениеот avrora81 » 06 Дек 2012, 15:07

Много интересна статия. Относно индиговите деца има много противоречиви мнения. Някои твърдят, че тези деца са плод на нашето общество и времето в което живеем, т. е. това, че напоследък често се забелязва асоциално поведение при някои деца. Моето лично мнение за индиговите деца е, че под формата на това наименование, някои родители се оправдават с неспособността да възпитават своите деца.
avrora81
 
Мнения: 1
Регистриран на: 06 Дек 2012, 14:50

Re: Новото поколение деца –Индиго.

Мнениеот Sacrilege » 25 Ное 2016, 12:49

Просто расте интелектуалният капацитет на децата, на фона на оглупяването на родителите им. Технологии, това е.
Sacrilege
 
Мнения: 17
Регистриран на: 25 Ное 2016, 11:20

Re: Новото поколение деца –Индиго.

Мнениеот zheleva212 » 25 Ное 2016, 13:10

едва ли това се има предвид под индигови деца - да са на ти с технологиите. По-скоро с духовното има общо, на него да му обърнем малко внимание, стига с тези технологии.
zheleva212
 
Мнения: 383
Регистриран на: 20 Ное 2013, 16:51

Re: Новото поколение деца –Индиго.

Мнениеот viking » 25 Ное 2016, 17:32

Според мен има такива деца. Говорят като възрастни хора - мъдро, все едно знаят великити тайни на света. Това не мога да го обясня защо са такива, гледах едно такова българче. Да се чудиш откъде му идват тия мисли и разсъждения.
viking
 
Мнения: 243
Регистриран на: 27 Май 2014, 10:29


Назад към Възпитание, грижа и съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта