Водата - жизнено важна за нашето тяло!

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Водата - жизнено важна за нашето тяло!

Мнениеот genata76 » 09 Апр 2012, 11:09

monito написа:Здравейте на всички :) Подариха ми една бутилка за рожденния ден и в първия момент си помислих, че е някаква шега - празна бутилка в някакъв цветен калъф :lol: Оказа се, обаче, че това е специална бутилка, която е изработена от информирано стъкло и променя качествата на водата която пием. Поразрових се из интернет и намерих доста интересни статии, а и попаднах на темата във форума :) Прочетох за влиянието на цветовете и ми стана много интересно - моята е синя на бели облачета, сигурно защото обожавам синия цвят и все летя из облаците :lol: Ще си я използвам с удоволствие, пък и да не ми помогне с нищо, здраве да е. По-добре да пия вода от стъклена бутилка, отколкото от пластмаса.

Бутилката ти е изработена от специално информирано стъкло и има способността да променя структурата на водата, като подобрява нейните качества. Има една друга тема във форума, където ще се запознаеш по-подробно с принципа й на действие Мнение за стъклените шишета Флашка - какво е жива вода?.
И аз мисля да направя подарък на жена си, защото тя се интересува от подобни неща и е привърженик на здравословния начин на живот, само трябва да избера подходящия цвят.
genata76

Мнениеот ceciii » 20 Апр 2012, 10:50

Обожавам водата под всякаква форма :) Винаги до мен има чаша с вода, просто не си представям да седна на масата да пия кафе или да се храня, пък и не само, и да няма вода. Обичам да плувам и изобщо обичам всичко свързано с водата може би, защото съм зодия рак :mrgreen:
Знам, че водата подпомага храносмилателния процес, изгонва токсините от тялото и регулира телесната температура. Помага ни да сме здрави и да се чувстваме по-добре, и дори влияе на съня ни. Подобрява метаболизма и ни предпазва от излишните килограми. Така че водата не е просто необходимост, а наистина е жизнено важна за нашето тяло :)
ceciii

Мнениеот shushito » 10 Май 2012, 11:33

И аз не мога без вода, а има хора, които се насилват да изпият 1-2 чаши на ден. Зависи си от организма... Аз пия поне 1.5 литра вода на ден и за мен това си е навик, и необходимост. Чрез водата се отвеждат вредните вещества от нашето тяло, водата подпомага метаболизма и се бори с целулита, и ако това не е една добра предпоставка, за да започнете да я пиете, здраве му кажи ;)
shushito

Мнениеот ана_й » 04 Юни 2012, 14:11

Балансът на вода в тялото ни е много важен за поддържане на добър тонус, изхвърляне на токсини и правилното осъществяване на всички процеси в организма ни. Дехидратирането намалява способността на тялото да се охлажда, предизвиквайки отпадналост.
Приемам около 2 литра вода на ден. В дни на тренировка стигам до 3 литра, защото от потенето се губи доста вода.
ана_й

Мнениеот marto » 06 Юни 2012, 11:30

Не съм от любителите на водата и не съм от хората, които насила ще се наливат и ще пият чаша след чаша. Предпочитам да пия биричка :mrgreen: Ами да, нали е полезна за бъбреците, а и пак си е течност :lol: Пия толкова вода, колкото ми се пие - понякога и литър не докарвам на ден, но какво от това? Чувствам се добре и така, и мисля, че организма ми сам ще си каже кога има нужда от по-голямо количество Н2О ;)
marto

Re: Методи за лечение с вода

Мнениеот Silvi » 08 Юни 2012, 15:17

spend написа:Изображение
ПИЙТЕ ВОДА САМО НА ПРАЗЕН СТОМАХ
Много е популярно в Япония да се пие вода веднага след събуждане всяка сутрин.
Освен това научните изследвания доказаха нейната стойност. Публикуваме по-долу
описание за ползване на водата. За стари и сериозни болести, както и за модерни
заболявания, лечението с вода е успешно според Японската медицинска общност, като
100% лечение за следните болести: главоболие, болки в тялото, сърдечната система,
артрити, ускорен пулс, епилепсия, свръх тегло, бронхиална астма, TB, менингити,
бъбречни и уринални заболявания, повръщане, гастрити, диария, хемороиди, диабет,
запек, всички очни заболявание, матка, рак, уши, нос и гърло.

МЕТОДИ НА ЛЕЧЕНИЕ

1. След като се събудите сутрин преди да си измиете зъбите, изпийте 4 чаши по 160
мл. Вода.....интересно.
2. Измийте си зъбите и си почистете устата, но не яжте и не пийте нищо в следващите
45 мин.
3. След 45 мин., можете да ядете и да пиете нормално.
4. 15 минути преди и 2 часа след закуска, обяд или вечеря не яжте и не пийте нищо.
5. Болните и възрастни хора, на които им е трудно да изпият 4 чаши вода, да
започнат с малко и постепенно да я увеличават до 4 чаши на ден.
6. Така описания метод ще излекува болестите на болните а останалите ще се радват
на здрав живот.
Следващият списък дава насока за броя необходими дни на лечение за да излекуват,
контролират, намалят основни болести:

1. Високо кръвно налягане - 30 дни
2. Гастрит - 10 дни
3. Диабет - 30 дни
4. Запек - 10 дни
5. Рак - 180 дни
6. TB - 90 дни
7. Пациентите с артрит трябва да следват това лечение само 3 дни първата седмица, и
от втората седмица всеки ден.
Този метод на лечение няма странични ефекти, въпреки, че в началото на лечението е
възможно да уринирате няколко пъти.

По-добре ще бъде ако продължим да изпълняваме тази процедура като рутинна дейност в
живота ни.

Пийте вода и бъдете Здрави и Активни.
В това има смисъл.. Китайците и Японците пият топла вода докато се хранят, не
студена. Може би е време да усвоим техните навици докато ядем!!! Не губим нищо,
печелим всичко...

Хубаво е да изпием чаша студена вода след ядене. Обаче, студената вода ще втвърди
мазните храни, които токущо сме изконсумирали. Това ще намали храносмилането.

След като тази "каша" влезне във връзка с киселината, ще се разтвори и ще бъде
абсорбирана от червата по-бързо отколкото твърдата храна. Много скоро това ще се
превърне в мазнини и ще доведе до рак. По-добре е да пиете топла вода или супа след
хранене.

Много интересен коментар, зачетох се. За различните болежки различен период от време прилагаш гладна диета с вода.
Преди време пиех много малко вода и не се чувствах особено добре, ставаше ми много често зле и имах световъртеж. Сега обаче пия по литър на ден вода и други течности и се чувствам по-добре.
Silvi

Мнениеот mecana » 26 Юни 2012, 14:47

Без вода не може, то е от ясно по-ясно! А това кога и по колко ще пием зависи от нуждите на организма. Аз пия вода в рамките на нормалното - нито малко, нито пък прекалявам, но веднъж седмично съм на разтоварващ ден, който включва единствено вода и плодове. Нали сега позаслабнах и гледам да поддържам фигурата си :lol: Всъщност така се чувствам много по-добре и много по-жизнена отпреди. Понякога заменям водата с чай, но в никакъв случай с газирани или подсладени напитки.
mecana

Мнениеот Ваня_13 » 26 Юни 2012, 16:03

Имам позната, която пие дневно 2,5 литра вода разделя си я на малки порцийки в шишенца по половин литър и така не усеща кога го изпива това количество. Тя твърди, че има много здрави бъбреци тъй като освен с редовното пиене на вода ходи и често до тоалетната.
Ваня_13

Мнениеот Finger » 27 Юни 2012, 16:18

В ежедневието ни неизменна част е пиенето на вода, но знаете ли колко ползи има пиенето на вода, е аз мога да ви изброя 7.

1.Предотвратява артрита, намалява болките в гърба и на болезнените стави

Ако често ви болят костите и ставите, това определено е сигнал, че няма достатъчно вода в организма ви. Болките в кръста, които ви пречат да се навеждате и изправяте безболезнено също са в следствие на дефицита на вода в организма.

2.Поддържа млада кожа

Ако пренебрегвате пиенето на вода има голяма вероятност да се докарате на външен вид като някоя стафида. Дехидратацията води до суха кожа, липса на цвят, еластичност и гладкост. Това е доста основателна причина да посегнете към чашата с вода.

3.Премахване на отпадъци и токсини

Ходенето по голяма нужда за вас е мисия невъзможна, това може да се дължи и на дехидратация на тялото.Не забравяйте, че тялото ви се нуждае от вода за да изхвърли вредните токсини от организма.

4.Подпомага метаболизма

Пиенето на вода подпомага метаболизма и помага да се изхвърлят отпадъците от организма, чрез бъбреците. Когато няма достатъчно количество вода в тялото, бъбреците стоварват част от функцията си на черния дроб, като се налага той да се справи с метаболизма.

5.Предотвратява мозъчни увреждания

Една от най-важните роли на пиенето на много вода е в поддържането на мозъчните функции. Мозъкът е много деликатен орган. Повечет от 85% от него се състои от вода и дехидратацията е много сериозен проблем.

6Тонизира мускулите

Ако сте активно спортуващи е добре да пиете много вода, което ще тонизира мускулите. Освен това достатъчното количество вода намалява мускулните болки.

7.Регулира телесната температура

Може и да мразите да се чувствате мокри и потни, но това е начин тялото ви да поддържа телесната си температура. Добре хидратираното тяло е способно да се освободи от излишната топлина и да поддържа телесната си температура на оптимално ниво.
Finger

Мнениеот gora » 31 Юли 2012, 14:40

Аз лично пия много малко вода. Стараех се да пия по 2 литра (колкото е и препорачителното), но ми беше трудно. Даже и сега в тези жеги не приемам много вода. Не пия само минерална, но към чешмяната съм много притенциозна. Примерно тази в Пловдив вобще не ми харесва. А смяната на минерална вода е задължителна, защото в различните марки има различно количество минерали и не е хубаво в организма ни да се натрупват само някои! Аз примерно всеки път си купувам различна.В момента пред мен е на Девин. Каквато ми дадът в магазина такава пия.
Иначе да..без вода няма да има живот (поне туака на нашата планета). Така сме утроени. Благодарение на водата и кислорода се е създал живота. Смята се, че скоро след образуването си земята е била много топла и не е могла да задържи вода. Безценното вещество е натрупано на планетата впоследствие при масирани бомбардировки от астероиди и комети.
Водата също така е полезна и за нашето кръвно налягане.
А ето и 10 причини да пием повече вода :
1. Кръвта ни е над 80% вода и се нуждае от вода, за да се произвеждат здрави кръвни клетки.
2. Костите ни са над 50% вода и разбира се, се нуждаят от вода за здрави костни клетки.
3. Пиенето на повече вода помага за намаляване на болката в тялото, като раздвижва лимфната система. Тази система представлява мрежа от възли и тръби, по които се движи течност. Така се изхвърлят някои от отпадъците и токсините от тялото ни. Лимфната система изисква вода, за да функционира правилно.
4. Водата помага за премахването на отпадъците и токсините от тялото чрез лимфната система, бъбреците и червата.
5. Водата смазва ставите и помага за намаляването на болката в тях, предпазва ги от износване и разкъсване.
6. Водата помага за регулиране на метаболизма ни и при наднормено тегло се нуждаем от по-голямо количество от нея.
7. Водата помага при балансирането на телесната температура.
8. Вода помага да се осигури адекватно функциониране на мозъка и нервната система.
9. Водата е единственото нещо, което наистина може да ни спаси от дехидратация.
10. Всяка клетка и орган в тялото ни изискват адекватно количество вода, за да функционират правилно.
gora

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети