Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
08 Яну 2013, 16:46
Когато се изгорим с люта чушка...хапваме парче хляб...
Знаете ли обаче, че ако наоколо няма хляб, ще помогне да отпием глътка мляко или да хапнем лъжичка захар. Това също ще успокои изгарящото усещане, защото млякото неутрализира капсаицина, които прави чушката люта.Захарта е по-скоро моментно отвличане на вниманието. Тя няма да се свърже с капсаицина и когато се разтвори, изгарящият вкус ще се върне в устата . Все пак обаче, за случаи, в които нямаме хляб под ръка, млякото и захарта ще свършат работа.
09 Яну 2013, 16:58
Яденето на
твърде люти неща не е здравословно, особено ако имате проблеми със стомаха. В Турция ми сервираха пържени сухи лютиви чушки, страхотно вкусно, но плачех със сълзи след втората. Събеседниците ми хапнаха няколко чинийки без проблем.
09 Яну 2013, 17:08
Може да не е здравословно, но аз обожавам люто...често съм посягала към хляба за помощ.В бъдеще ще пробвам и новите методи
31 Юли 2014, 16:40
ninars написа:Може да не е здравословно, но аз обожавам люто...често съм посягала към хляба за помощ.В бъдеще ще пробвам и новите методи

Хляб с масло действа много добре.
31 Мар 2015, 10:32
Аз пък съм чувала, че понякога лютото е доста полезно и трябва да се хапва по възможност.

) Особено за подсилване на имунитета, вярно, че не е препоръчително при проблемен стомах
31 Мар 2015, 11:43
Не знаех, че млякото и захарта биха помогнали когато сме яли люто

)
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.