Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
06 Юли 2018, 14:55
Аз от 1 месец не закусвам и се чувствам направо супер, мисълта ми е много бистра, имам енергия, не замалявам. Ако се наям веднага след сън ми става едно измаляло и кофти..
09 Юли 2018, 17:09
Аз много рядко закусвам или по-точно само събота и неделя, когатоп закуската е по-скоро обяд. Тогава залагам на любимите си палачинки или някякъв вид макаронени изделия. Зная че не е най-послезната закуска, но пък ми е любима.
09 Авг 2018, 17:20
Dalia написа:Аз много рядко закусвам или по-точно само събота и неделя, когатоп закуската е по-скоро обяд. Тогава залагам на любимите си палачинки или някякъв вид макаронени изделия. Зная че не е най-послезната закуска, но пък ми е любима.


О съботно неделните палачинки кой не ги обича? Сега една колежка на жена ми ѝ е казла една рецепта за родопскои палачинки, марудници и как там им викат не ги знам и ми е обещала да ми направи събот аот тях да ги опитаме, че да видим. Ако станат хубави после ще ви кажа и рецептата де , ако някой иска да си направи и той. Ама първо ние ще я пробваме
09 Авг 2018, 18:50
оф, тея не са ли голяма играчка?
Аз все гледам нещо по-лесно, по-леко, пък и по-здравословно.
10 Авг 2018, 12:59
Ако закусвам, си варя най-често яйца, но гледам да пропускам закуската, че се чувствам по-добре. Ако съм гладна си правя яйца, или пък някоя кокосова палачинка..
20 Авг 2018, 17:13
Рецепта за родопски марудници.
Необходими продукти за 1 доза:
1 кофичка кисело мляко (400 гр.);
3 яйца;
1 ч.л. сол;
2 ч.л. захар;
1/2 ч.л. сода;
масло за намазване;
брашно за сгъстяване на сместа до гъстота за кексово тесто.
Начин на приготвяне:
Най-добрата практика е да се използва леко вкиснато вече мляко, или престояло повече време в хладилника отворено или можете да си отворите едно и да го оставите на топло 1 ден.
Първата стъпка е да се разбие с тел киселото мляко, след което се добавя към него малко повече от половин кофичка вода (използва се кофичката от млякото).
Към разбитото кисело мляко се дабавят желтъците от 3-те яйца, солта и захарта и отново се разбива добре.
След това започвате да добавяте брашното по малко (най-добре е като го пресявате със сито за брашно) като непрестанно разбърквате в една и съща посока до постигане на хомогенна сме с гъстота на кексово тесто.
След като постигнете необходимата гъстота добавяте содата и разбърквате добре сместа. Последни се добавят белтъците от 3-те яйца разбити на сняг като сместа се разбърква много внимателно, за да не спадне обема на белтъците.
Така готовата смес се остава за 15-тина минути настрана докато си загреете тигана или плочата, на която ще ги печете.
Използва се тиган или плоча с хубаво тефлоново покритие, защото не се маже с никаква мазнина по време на печене.
С черпак изсипвате смес в тигана, като я разстилате в кръгла форма като катма.
Трябва да регулирате така температурата, че когато сместа подсъхне марудника да е златисто изпечен отдолу. След това го обръщате със шпатула и печете и от другата страна до златисто.
Готовите марудници се намазват с масло още с вадетето от тигана и се консумират топли със сладко, сирене или друго по избор и с много кеф!
23 Авг 2018, 18:17
ivan.stoqnov написа:Рецепта за родопски марудници.
Необходими продукти за 1 доза:
1 кофичка кисело мляко (400 гр.);
3 яйца;
1 ч.л. сол;
2 ч.л. захар;
1/2 ч.л. сода;
масло за намазване;
брашно за сгъстяване на сместа до гъстота за кексово тесто.
Начин на приготвяне:
Най-добрата практика е да се използва леко вкиснато вече мляко, или престояло повече време в хладилника отворено или можете да си отворите едно и да го оставите на топло 1 ден.
Първата стъпка е да се разбие с тел киселото мляко, след което се добавя към него малко повече от половин кофичка вода (използва се кофичката от млякото).
Към разбитото кисело мляко се дабавят желтъците от 3-те яйца, солта и захарта и отново се разбива добре.
След това започвате да добавяте брашното по малко (най-добре е като го пресявате със сито за брашно) като непрестанно разбърквате в една и съща посока до постигане на хомогенна сме с гъстота на кексово тесто.
След като постигнете необходимата гъстота добавяте содата и разбърквате добре сместа. Последни се добавят белтъците от 3-те яйца разбити на сняг като сместа се разбърква много внимателно, за да не спадне обема на белтъците.
Така готовата смес се остава за 15-тина минути настрана докато си загреете тигана или плочата, на която ще ги печете.
Използва се тиган или плоча с хубаво тефлоново покритие, защото не се маже с никаква мазнина по време на печене.
С черпак изсипвате смес в тигана, като я разстилате в кръгла форма като катма.
Трябва да регулирате така температурата, че когато сместа подсъхне марудника да е златисто изпечен отдолу. След това го обръщате със шпатула и печете и от другата страна до златисто.
Готовите марудници се намазват с масло още с вадетето от тигана и се консумират топли със сладко, сирене или друго по избор и с много кеф!
Чудесна и подробна рецепта, много ти благодаря, че я сподели с нас. При първия удобен случай ще се възползвам от нея и от съвета ти да си ги похапнем с много кеф!
24 Авг 2018, 09:45
Голяма играчка, но ще пробвам, звучи много интересно, макар че трудоемко, надали повече от веднъж бих ги направила
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.