ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ ИЛИ ХРАНЕНЕ "ПРИ ПОИСКВАНЕ"?

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ ИЛИ ХРАНЕНЕ "ПРИ ПОИСКВАНЕ"?

Мнениеот dida76 » 08 Апр 2011, 19:20

Въвеждането на определен хранителен режим е полезно за детето в кърмаческа възраст, има своите предимства и вероятно е удобство за родителите, тъй като дава възможност за по-добро планиране на времето.
От друга страна „твърдото” спазване на режима или т.нар. „хранене под час” сякаш не дава възможност на детето да бъде отглеждано спрямо неговите индивидуални потребности и нужди.
Вие как мислите?
dida76

Re: ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ ИЛИ ХРАНЕНЕ "ПРИ ПОИСКВАНЕ"?

Мнениеот perla197811 » 10 Апр 2011, 21:39

В кърмаческата възраст , нуждите му са единствено от мляко и сън:) Нужен е режим.Разбира се, ако се храни както трябва и е здравичко!
Аватар
perla197811

Мнениеот qproin » 19 Юли 2011, 12:58

и аз си мислех, че бебето трябва да се храни на поискване, но това е много изморително и объркващо и за бебето и за майката. В първите месеци не можем да различим добре плача на бебето и често си мислим, че е гладно и му предлагаме храна, а то не е така и детето се научава да яде често на малки порции...
qproin

Мнениеот lorka » 13 Окт 2011, 10:06

Я помислете, а вие под режим ли се храните?
ДА не говорим за най-ранните месеци, когато стомахчето на бебето е толкова малко, а искаме да го храним през цели 3 часа. Че то аз понякога едва издържам цели 3 часа!
lorka

Мнениеот Margo » 13 Окт 2011, 10:32

lorka написа:Я помислете, а вие под режим ли се храните?
ДА не говорим за най-ранните месеци, когато стомахчето на бебето е толкова малко, а искаме да го храним през цели 3 часа. Че то аз понякога едва издържам цели 3 часа!

До някъде съм съгласна със създаването на режим на хранене, така можеш да си организираш деня. Я си представи да го храниш през час, нищо не можеш да свършиш, а и бебешкото стомахче не може да се сравни с този на възрастен.Ако едно новородено изяжда на хранене 70 грама мляко, един възрастен около 500грама.Ако детето е по-голямо съгласна съм с теб за храненето при поискване.Когато детето порастне и стане на 4-5 години може да се премине на хранене при поискване, тогава не е нужно да тъпчем само защото е 16 часа и е време за следобедна закуска. :)
Margo

Мнениеот сиско » 18 Ное 2011, 00:37

ние се хранихме на поискване, а и бебока много на често огладняваше (той и още си е лаком :) ), но добре, че се роди през зимата и бяхме през повечето време в къщи, защото е доста трудничко
сиско

Мнениеот radowen » 22 Ное 2011, 10:24

И ние се хранихме "при поискване". До 5-я месец бяхме само на кърма, а го кърмих сутрин и вечер до 1 година. Опитвах с режим, но нещо не се получи...Не знам как би било по-добре?!
Сега, обаче, детето ми е доста злоядичко :( Казват ми, че е от това, че съм го кърмила дълго и че не съм му давала кисело мляко от малко /аз започнах след 9-я месец/ :?:
radowen

Мнениеот qproin » 23 Ное 2011, 17:56

radowen написа:И ние се хранихме "при поискване". До 5-я месец бяхме само на кърма, а го кърмих сутрин и вечер до 1 година. Опитвах с режим, но нещо не се получи...Не знам как би било по-добре?!
Сега, обаче, детето ми е доста злоядичко :( Казват ми, че е от това, че съм го кърмила дълго и че не съм му давала кисело мляко от малко /аз започнах след 9-я месец/ :?:

Едва ли е злоядо от това, аз съм кърмила само 3 седмици и след това започнахме на АМ и пак нищо не искаше да яде. Чак сега на година и половина вече виждам светлина в тунела и желание за храна, ама е толкова слаба милата, че ще още малко и ще изчезне.
qproin

Мнениеот shushito » 28 Мар 2012, 15:56

radowen написа:И ние се хранихме "при поискване". До 5-я месец бяхме само на кърма, а го кърмих сутрин и вечер до 1 година. Опитвах с режим, но нещо не се получи...Не знам как би било по-добре?!

По същия начин процедирах и аз - кърмила съм на поискване :) Започнах със захранването чак в 5-ия месец и продължихме да се кърмим още дълго време. Замествах храненията малко по малко и кърменето остана само за вечерта. Не съм забелязала да има някаква връзка между кърменето и храненето след това. Щерката си хапва съвсем нормално, не мога да се оплача.
shushito

Мнениеот dobi_kuneva » 12 Дек 2012, 19:05

Според мен по-добрият вариант е хранене при поискване и аз така храня моето бебе. Не мисля че бих издържала то да плаче и аз да чакам да дойде времето за кърмене.
dobi_kuneva

Следваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство