Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
23 Яну 2013, 12:20
Сигурно всички сте се сблъсквали с ужасно досадните стомашни киселини.
Те могат да бъдат причинени от определени храни, които е добре да избягваме…
Предлагам ви пет съвета, които ще ви помогнат да избегнете киселините:
1. Намалете шоколада!
Според специалистите шоколадът е сред основните причинители на киселини поради, мазнините, какаото и кофеина, които съдържа.
2. Избягвайте газирани напитки!
Газираните напитки също ни причиняват киселини. Балончетата в тях се разширяват в стомаха ни и повишеното налягане причинява вътрешно изливане на киселини.
3. Забравете за пържените храни!
Пържените храни също водят в класацията на най - честите причинители на киселини. Те най-често причиняват болка в гърдите, която изпитват хора с гастро - езофагеален рефлукс. Това се дължи на мазнините в пържените храни.
4. Въздържайте се от пиене!
Бирата, виното и концентратите също предизвикват досадните киселини.
Алкохолните напитки отпускат преградата на хранопровода, която го отделя от стомаха и така позволяват изливане на киселина.
5. Намалете кафето!
Една, две чаши кафе на ден са достатъчни. Прекаляването с кофеиновата напитка обаче също може да ни докара киселини.
23 Яну 2013, 13:25
Аз пък съм забелязала, че получавам киселини от консумацията на лютеница
22 Фев 2013, 22:51
А аз от консумация на боб, леща, банани. Вземам сода и бързо минава
24 Фев 2013, 01:02
приятелят ми страда от появата на киселини

специалист го посъветва да внимава с какво се храни-за предпочитане-препечени филии,сирене,кашкавал,млечни продукти,нищо пържени и мазно,а варено предимно......
24 Фев 2013, 14:23
Като цяло има храни, които предизвикват киселини, но и всичко е строго индивидуално.
Аз избягвам червено вино, беля си доматите и почти никакъв плод не консумирам без да съм махнала кората.
Содата не е добро решение, вместо нея приемам Талцит при нужда.
27 Фев 2013, 13:22
Понякога не определени храни, а по-скоро неправилната им комбинация предизвиква образуване на киселини. За себе си съм забелязала, че ако ям например картофи със сирене, задължително след това се получава този неприятен ефект.
12 Мар 2013, 14:11
А ако не можем да се откажем от горепосочените храни, решението е Талцид!
06 Юни 2013, 13:04
Консумирайте повечко мента и копър. Добрата диета против киселини включва банани, ябълков сок и препечени филии...
06 Авг 2013, 10:36
Като се научим да се храним разумно. Преяждането - една от основните причини за стомашни киселини!
14 Яну 2015, 10:58
BRI написа:Като се научим да се храним разумно. Преяждането - една от основните причини за стомашни киселини!
Така е мъжът ми като намали яденето вечер, спря да страда от киселини, а преди постоянно го тормозеха!