Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
14 Яну 2015, 11:42
Kaya написа:BRI написа:Като се научим да се храним разумно. Преяждането - една от основните причини за стомашни киселини!
Така е мъжът ми като намали яденето вечер, спря да страда от киселини, а преди постоянно го тормозеха!
Аз бях същия пордот преди години и наистина страдах ежедневно от киселини. Тогава минах на диета, за да стопя някой друг килограм и резултата беше, че след като хапвах малко и не се тъпчех, киселините ми отшумяха. И въпреки това, по празниците сега като прекалих с яденето пак се появиха киселини, но бързо влезнах в ритъм. Трудно е да се научим на новия режим на хранене, но не и невъзможно.
14 Яну 2015, 17:12
освен преяждането, то трябва да се внимава и с подправките, лютото, черния пипер действат много лошо при киселини.
15 Яну 2015, 16:38
Ваня Стойчева написа:освен преяждането, то трябва да се внимава и с подправките, лютото, черния пипер действат много лошо при киселини.
Черния пипер наистина ли пречи, аз много го обичам, а често имам киселини, дали ще е от него?
02 Фев 2015, 15:56
Аз знам, че ако се приема алое вера, то действа много добре срещу киселини.
02 Фев 2015, 16:03
Tinki написа:Аз знам, че ако се приема алое вера, то действа много добре срещу киселини.
Под каква форма трябва да се приема - сок, например или може да си хрускаме направо от листото, до сега не съм опитвала, но може и да е свежо
04 Фев 2015, 11:53
Ха, за алое не съм чувала, но то за да се пие голямо стискане на това листо ще е.
06 Фев 2015, 13:21
Lilly_milly написа:Tinki написа:Аз знам, че ако се приема алое вера, то действа много добре срещу киселини.
Под каква форма трябва да се приема - сок, например или може да си хрускаме направо от листото, до сега не съм опитвала, но може и да е свежо

съмнявам се някой да се захване с хрускане на листа алое

аз имах предвид течното алое за пиене което се продава като сок, по-скоро гел и се пие на определени дози.
06 Фев 2015, 13:36
Tinki написа:Lilly_milly написа:Tinki написа:Аз знам, че ако се приема алое вера, то действа много добре срещу киселини.

съмнявам се някой да се захване с хрускане на листа алое

аз имах предвид течното алое за пиене което се продава като сок, по-скоро гел и се пие на определени дози.
Май ме нави да си взема такова, като гледам помага за наистина много неща, ти кой от геловете за пиене ползваш?
06 Фев 2015, 13:49
Представяш ли си! Сега вече ме пратихте в учудване, дали случайно козите не пасат алое?
06 Фев 2015, 15:23
Преяждането е голяма работа, по по-малко по-добре, аз много страдах от киселини, но започнах да внимавам колко ям и сега съм супер!