Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как да избегнем киселините?

14 Яну 2015, 11:42

Kaya написа:
BRI написа:Като се научим да се храним разумно. Преяждането - една от основните причини за стомашни киселини!

Така е мъжът ми като намали яденето вечер, спря да страда от киселини, а преди постоянно го тормозеха!

Аз бях същия пордот преди години и наистина страдах ежедневно от киселини. Тогава минах на диета, за да стопя някой друг килограм и резултата беше, че след като хапвах малко и не се тъпчех, киселините ми отшумяха. И въпреки това, по празниците сега като прекалих с яденето пак се появиха киселини, но бързо влезнах в ритъм. Трудно е да се научим на новия режим на хранене, но не и невъзможно.

14 Яну 2015, 17:12

освен преяждането, то трябва да се внимава и с подправките, лютото, черния пипер действат много лошо при киселини.

15 Яну 2015, 16:38

Ваня Стойчева написа:освен преяждането, то трябва да се внимава и с подправките, лютото, черния пипер действат много лошо при киселини.

Черния пипер наистина ли пречи, аз много го обичам, а често имам киселини, дали ще е от него? :(

02 Фев 2015, 15:56

Аз знам, че ако се приема алое вера, то действа много добре срещу киселини.

02 Фев 2015, 16:03

Tinki написа:Аз знам, че ако се приема алое вера, то действа много добре срещу киселини.

Под каква форма трябва да се приема - сок, например или може да си хрускаме направо от листото, до сега не съм опитвала, но може и да е свежо :roll:

04 Фев 2015, 11:53

Ха, за алое не съм чувала, но то за да се пие голямо стискане на това листо ще е. :lol:

06 Фев 2015, 13:21

Lilly_milly написа:
Tinki написа:Аз знам, че ако се приема алое вера, то действа много добре срещу киселини.

Под каква форма трябва да се приема - сок, например или може да си хрускаме направо от листото, до сега не съм опитвала, но може и да е свежо :roll:

съмнявам се някой да се захване с хрускане на листа алое :D аз имах предвид течното алое за пиене което се продава като сок, по-скоро гел и се пие на определени дози.

06 Фев 2015, 13:36

Tinki написа:
Lilly_milly написа:

съмнявам се някой да се захване с хрускане на листа алое :D аз имах предвид течното алое за пиене което се продава като сок, по-скоро гел и се пие на определени дози.

Май ме нави да си взема такова, като гледам помага за наистина много неща, ти кой от геловете за пиене ползваш? :roll:

06 Фев 2015, 13:49

Представяш ли си! Сега вече ме пратихте в учудване, дали случайно козите не пасат алое? :)

06 Фев 2015, 15:23

Преяждането е голяма работа, по по-малко по-добре, аз много страдах от киселини, но започнах да внимавам колко ям и сега съм супер! :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6