Рецептички за махмурлук

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Рецептички за махмурлук

Мнениеот Sofito » 18 Окт 2011, 23:10

Най ефикасния и вкусен начин е една прясна гореща и люта шкембе чорбица :)
Sofito

Мнениеот valiart » 25 Окт 2011, 00:26

Супа "трезве", която включва зелева чорба :D
Аватар
valiart

Мнениеот qproin » 25 Окт 2011, 22:54

Може да прозвучи малко грубичко, но според един приятел най-добрият начин е да се "изакаш"
qproin

Мнениеот valiart » 27 Окт 2011, 00:57

Спиш до късно и готово :D :D :D
Аватар
valiart

Мнениеот qproin » 29 Окт 2011, 15:56

Ако вечерта преди да си легнеш вземеш 1 аналгин ще се събудиш с доста свежа главица, това е номера на татко, но и аз съм го пробвала и помага.
qproin

Мнениеот зозо » 09 Дек 2011, 17:55

valiart написа:Спиш до късно и готово :D :D :D

Едно знам със сигурност и то е, че когато прекалиш с алкохола - заспиване няма. Организмът ти е неспокоен и не се получава. :lol: Един мой приятел казваше: Махмурлукът се лекува с махмурлук :mrgreen: Аз не знам колко е вярна тази приказка, но вие опитайте и после споделете резултатите...ако можете... :geek:
Аватар
зозо

Мнениеот valiart » 09 Дек 2011, 19:29

зозо написа:

Едно знам със сигурност и то е, че когато прекалиш с алкохола - заспиване няма. Организмът ти е неспокоен и не се получава. :lol: Един мой приятел казваше: Махмурлукът се лекува с махмурлук :mrgreen: Аз не знам колко е вярна тази приказка, но вие опитайте и после споделете резултатите...ако можете... :geek:

Моите наблюдения, относно за прекалилите с алкохола са, че лежат на следващия ден доста повече от обикновенно;) Но все пак експертите да дават мнение по въпроса ;)
Аватар
valiart

Мнениеот Ariana » 11 Дек 2011, 11:27

valiart написа:
зозо написа:

Моите наблюдения, относно за прекалилите с алкохола са, че лежат на следващия ден доста повече от обикновенно;) Но все пак експертите да дават мнение по въпроса ;)

Бе да ви кажа и аз мисля, че не ти се спи много, след напиване. Не знам сигурно е до организъм.
Сега една рецепта от мен. След напиване просто яжте пилешка супа с лимон и не пийте вода...само айрян.... :ugeek: :geek: :mrgreen:
Понякога намираме другите в този мрак, а понякога ги губим в него.
Аватар
Ariana

Мнениеот southern_sun » 11 Яну 2012, 13:16

bonboneno darvo.jpg
bonboneno darvo.jpg (18.12 KiB) Прегледано 378 пъти
Колкото и странно да ви звучи, някъде прочетох, че един от най-ефикасните начини за борба с махмурлука е бонбоненото дърво (Hovenia dulcis) съединението дихидромирицетин (DHM), което се съдържа в плодовете на това дърво неутрализира токсичното действие на алкохола върху мозъка, независимо от изпитото количество, и намалява влечението към пиенето, без странични ефекти. Изследователите открили веществото (dihydromyricetin; DHM) след като се натъкнали на много факти и източници от древността за използването му при борбата с махмурлука. При продължителни експерименти с плъхове учените открили, че съединението не позволява на мозъка да усети ефекта на интоксикация, независимо от концентрацията на алкохол в кръвта.
southern_sun

Мнениеот Memento » 18 Яну 2012, 10:05

Най-доброто решение за махмурлук е обилно количество зелева чорба. Трябва да сте си у вас или някъде на спокойствие в домашни условия. Към половин литър чорба изпита на 2-3 пъти и 30 мин. в тоалетната и след това ще сте като нови :D
Аватар
Memento

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар