Рецептички за махмурлук

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Рецептички за махмурлук

Мнениеот peter pan » 27 Юни 2012, 16:34

Шкембе чорба и бира :lol: :lol: :lol: Действат безотказно, а който не обича шкембе, може да се подкрепи със супичка, таратор или нещо от сорта. Това обикновено го хапваме на път към вкъщи, след което му дръпваме един хубав сън и се събуждаме като нови ;) Водата на мен не ми действа добре и ефекта е по-скоро обратен, предпочитам айран или кисело мляко.
peter pan

Мнениеот IvankaNakova » 17 Авг 2012, 00:49

Този махмурлук ме гони почти всяка неделе. По едно време се бях замислил дали моето пиянство не се е превърнало в алкохолизъм, но разбрах, че не е. Всяка неделя аз прибягвам до шише сода от литър и половина и един чипс. Не знам дали аз си въобразявам, но това ми действа :)
IvankaNakova

Мнениеот the princess » 09 Ное 2012, 12:54

Предполагам всеки е имал през живота си по едно такова усещане - за тежест в главата, смрат в устата и усещане за нещо, което ти се наддига в корема. След една такава тежка вечер всеки е готов на какво ли не само и само да премахне цялото това болезнено усещане. Вижте на какво се натъкнах днес:
Кафето е стандартния начин за справяне с махмурлука, кафето ще ви отвори очите, но ще източите още ценни течности от алкохолното си телце тъй като кафето е диуретик.
Представи си да пиеш сурови яйца срещу махмурлук, аз лично бих се издрайфала след едно-две яйчица, а ако имате малко късмет може да си докарате салмонела.
Да ядеш препържени канарчета
Тази феноменална рецепта идва от Канарските острови и в действително съществува, в древен Рим се е смятало, че ако изядеш канарче махмурлука ти ще изчезне моментално.
Да оближеш някого, все едно кого

Представителите на някои африкански племена смятат, че ако идат и оближат някоя подмишница, солта и другите "лечебни съставки" на човешката пот ще излекуват махмурлука им. Ние смятаме, че на някои африкански племена не трябва да се сервира алкохол.

Не по- малко стресиращо и фрапиращо е яденето на бичи пенис за да забравим за махмурлука. Но подробността около приготвянето на този деликатес е тази, че първо трябва да се изсуши.

Следва класическия метод със сока от кисели краставички, не на последно място яденето на заешки дърадонки. Прави се запарка от това, което оставят зайчетата след себе си, само, че се чудя кой нормален човек ще пие от тази отвара.

Явно някой е имал доста зверски махмурлук за да измисли всичко това, но след като аз го прочетох вече съм сигурна, че ще внимавам с консумацията на алкохол.
the princess

Мнениеот Hristova » 02 Дек 2012, 15:46

Най-доброто средство срещу махмурлук е ограничаването от злоупотреба с алкохол. ИЛи най-просто казано: ако пиете - ще страдате, ако не пиете няма да имате грижи. Аз лично уважавам уискито - марковото и отлежало уиски в умерени количества - най-много 100 грама.
Hristova

Мнениеот manmut » 13 Дек 2012, 11:17

Най доброто против махмурлук е умереното поркане.Пиене по малко само за отскок и си бомба.А на другия ден ти е добре и помниш какво си правил :D
manmut

Мнениеот Siss » 02 Яну 2013, 15:03

Няколко чаши айран със сол и много лед или една студена зелева чорба преборват махмурлука...но умереното пиене е за предпочитане, че понякога лек трудно се намира :D
Siss

Мнениеот magi81 » 03 Яну 2013, 16:39

има ли хомеопатия която помага при махморлик
magi81

Мнениеот ninars » 03 Яну 2013, 16:54

Хомеопатия не съм срещала, но от приятели знам, че Алказалцер върши много добра работа :P
ninars

Мнениеот desita@ » 03 Яну 2013, 18:33

Знам,че зелева чорба много помагала,но не от личен опит.
desita@

Мнениеот borisov87 » 04 Яну 2013, 14:06

Кисело мляко и нещо сладко вафла или шоколад, избягвайте пиенето на вода и други течности
borisov87

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар