Как да премахнем боята за коса?

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Re: Как да премахнем боята за коса?

Мнениеот Blondy90 » 16 Дек 2013, 14:55

Здравейте, мили дами! От черно-син цвят на косата, реших да стана медено русо. За целта смачках 1 блистер витамин Ц, разбърках го с шампоан и намазах хубаво. Половината цвят го нямаше, но само с една процедура няма как да има резултат. Използвала съм този деколор тайм на Престиж - хубав е, махна ми цвета но стоях повече време отколкото е написано там ( под наблюдението на фризьорка ). ;)
Blondy90

Мнениеот penny » 03 Яну 2014, 16:33

Blondy90 написа:Здравейте, мили дами! От черно-син цвят на косата, реших да стана медено русо. За целта смачках 1 блистер витамин Ц, разбърках го с шампоан и намазах хубаво. Половината цвят го нямаше, но само с една процедура няма как да има резултат. Използвала съм този деколор тайм на Престиж - хубав е, махна ми цвета но стоях повече време отколкото е написано там ( под наблюдението на фризьорка ). ;)

Веднага ли отми шампоана, след като го разпени или си стояла известно време с него?
А Престиж са българска марка, нали, добър ли е този продукт?
penny

Мнениеот pepa1974 » 05 Мар 2014, 20:02

blue_eye написа:
rora написа:Чувала съм, че маски с кисело мляко премахват боята, но се налага по - трайна употреба и ефекта изисква търпение...

Да, освен маските с кисело мляко, тези които съдържат лимонов сок или витамин С, също помагат за по-бързото падане на боята. Въпреки това, ще е необходимо много повече време отколкото ако се използва специален продукт за възстановяване на естествения цвят на косата. Така, че за по-нетърпеливите има решение на проблема :)

Моля спешно ми изпратете рецепта на маска с кисело мляко, която помага да падне боята.Искам да сваля от главата си сегашната боя, но не по химичен, а само по естествен път.Засега си мия ежедневно косата, защото получих сърбежи от боята и се страхувам, че с друг химикал нещата ще се влошат, а не подобрят.
pepa1974

Мнениеот franky » 28 Мар 2014, 14:49

pepa1974 написа:
blue_eye написа:
rora написа:Чувала съм, че маски с кисело мляко премахват боята, но се налага по - трайна употреба и ефекта изисква търпение...

Да, освен маските с кисело мляко, тези които съдържат лимонов сок или витамин С, също помагат за по-бързото падане на боята. Въпреки това, ще е необходимо много повече време отколкото ако се използва специален продукт за възстановяване на естествения цвят на косата. Така, че за по-нетърпеливите има решение на проблема :)

Моля спешно ми изпратете рецепта на маска с кисело мляко, която помага да падне боята.Искам да сваля от главата си сегашната боя, но не по химичен, а само по естествен път.Засега си мия ежедневно косата, защото получих сърбежи от боята и се страхувам, че с друг химикал нещата ще се влошат, а не подобрят.

Малко се съмнявам, че ще падне изведнъж, но можеш да пробваш и двата варианта - жълтък, кис. мляко в зависимост от дължината + 2 с.л. зехтин, другия вариант е с чаша бебешки шампоан + един блистер с вит. С, натрошаваш таблетките и ги смесваш, намазваш и държиш около час, след което отмиваш с вода и шампоан ;)
franky

Мнениеот pepa1974 » 09 Апр 2014, 17:27

с ежедневно миене на косата с шампоан за дълбоко почистване
pepa1974

Мнениеот maminka » 24 Апр 2014, 14:49

pepa1974 написа:с ежедневно миене на косата с шампоан за дълбоко почистване

Ти ползвала ли си такъв шампоан, аз не съм убедена, че действат, колко дълбоко, аджеба можеш да я почистиш тази коса :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
maminka

Мнениеот pepa1974 » 26 Апр 2014, 13:54

Ами аз си я миех ежедневно в продължение на няколко дни с Kérastase Bain Vital Dermo-Calm за чувствителен скалп и поуспокоих нещата, но имаше някакъв- Loreal Pure Resource за дълбочинно почистване, който не пожелах да си взема. Направих си и маска с кисело мляко-без олио и жълтък, но нямаше голям ефект.
pepa1974

Мнениеот Екатерина.Петрова » 29 Сеп 2016, 13:17

А колко таблетки трябва да се стрият?! :)
Екатерина.Петрова

Мнениеот exotic » 29 Сеп 2016, 14:28

Екатерина.Петрова написа:А колко таблетки трябва да се стрият?! :)

Ако имаш предвид таблетки витамин С, видях, че са написали един блистер. Не знаех, че има такова действие този витамин. Макар че ми е малко странно да се боядисаш и после да искаш да си промениш цвета.
exotic

Мнениеот annamaria » 30 Сеп 2016, 10:48

цялостно и без щети за косата премахване на боята могат да постигнат само в добър салон, с опитен колорист и качествени продукти. техниката и продуктите, с които ще премахват, зависят от всички предходни неща, които си си правила, вида бои които си ползвала, с какво точно си си докарала цвета. в домашни условия не знам как може без да остават отенъци и разноцветни участъци.
annamaria

ПредишнаСледваща

Назад към Козметика и грим