Черният шоколад е полезен за здравето

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: ПРОФИЛАКТИКА С ШОКОЛАД

Мнениеот geriva » 03 Апр 2013, 21:18

Ползата от шоколада отдавна е известна.
Проблемът обаче е в хидрогенираните мазнини, които се добавят при производството на почти всички сладки изделия. :(
Жалко, нали? Иначе с такова удоволствие можехме да хапваме - и вкусно и полезно.
geriva

Re: Черният шоколад е полезен за здравето

Мнениеот spring » 10 Апр 2013, 13:34

Ммм, обичам го! Черният шоколад стимулира мозъка да произвежда серотонин (хормона на щастието и удоволствието), като в същото време съдържа, компоненти, които действат като естествена виагра. :P
spring

Мнениеот IVRO » 12 Апр 2013, 14:22

По биха ми се вързали разсъждения на те,а "Еротиката и шоколадът" :P
IVRO

Мнениеот Siss » 11 Юни 2013, 12:46

Жените са по - запалени фенки на шоколада, но четох, че черният има много по - мощни лечебни сили върху силния пол. Тъмното лакомство предпазва от инсулт и болести на сърцето.
Siss

Мнениеот victory » 27 Юни 2013, 13:47

Да, колкото и да ви е чудно, съществува и т.нар. шоколадова диета, с която може да свалим около 6 - 7 кг. Препоръчително е да се спазва, използвайки горчив натурален чист шоколад, който всъщност се оказа много полезен...За любителите на сладкото това е идеален начин да се отърват от излишните килограми, без да се лишават от любимото си лакомство... ;)
victory

Мнениеот BRI » 27 Юни 2013, 14:37

Да, колкото и да ви е чудно, съществува и т.нар. шоколадова диета, с която може да свалим около 6 - 7 кг.
Предполагам обаче, че подобна диета трябва да е назначена и следена от специалист...иначе може да се постигне доста обратен ефект :?
BRI

Мнениеот ninars » 04 Юли 2013, 10:52

И аз много обичам черен шоколад, но рядко се глезя, че мъжете у нас обичат млечен...Аз пък не мога да го хапна, бял шоколад е компромиса у нас ;)
ninars

Мнениеот pesho » 21 Авг 2013, 14:44

Аз пък предпочитам бял шоколад. Да, в него няма какао, но затова пък я има другата базова част – какаовото масло (извличано от какаовите зърна). ;) Бялото изкушение не е за подценяване...Какво ще кажете? Вие какъв предпочитате?
pesho

Мнениеот jasmin » 04 Сеп 2013, 16:25

Абе полезни са натуралните какаови зърна. Никой не е в състояние да ме убеди, че черния шоколад е направен от натурално какао и не е наситен на мазнини и захари. Не смятам, че който и да е шоколад е полезен за здравето. Не заради сладостта му, а заради мазнините, които не знаем от какъв произход са. :roll:
Аватар
jasmin

Мнениеот Mon_ton » 08 Яну 2015, 16:37

pesho написа:Аз пък предпочитам бял шоколад. Да, в него няма какао, но затова пък я има другата базова част – какаовото масло (извличано от какаовите зърна). ;) Бялото изкушение не е за подценяване...Какво ще кажете? Вие какъв предпочитате?

Аз също предпочитам белия шоколад, но от друга страна черния шоколад, истинския е далеч по-полезен, всъщност там вече говорим за полезен шоколад.
Аватар
Mon_ton

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене