Ех, какво намерих ...има все пак нещо натурално, хаха-натурален прах от бръмбари
Субстанция от варени бръмбари често се използва в снакс храните, за да се създадат тези прекрасни нюанси на червено, лилаво и розово. Виждаме ги във всичко - от плодов сок, през сладолед до бонбони. Става въпрос за оцветител, казват експерти. Вие няма да намерите думата "бръмбари" никъде по етикетите за храните, вместо това най-вероятно ще прочетете думата "кармин", "карминова киселина" или "екстракт от кохинийл". Перу, най-големият износител на кохинийл в света, произвежда около 2 милиона паунда багрилно вещество всяка година. Експерти твърдят, че производството в Перу нарасна около 15% годишно през последното десетилетие заради нуждите на производството на храни.