Чипсове и снаксове-обичам ги

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Чипсове и снаксове-обичам ги

Мнениеот geriva » 24 Фев 2013, 14:38

Знам, вредни са...попадат в категорията на паразитните храни. :oops:
Има ли все пак безвреден, или по-малко вреден от другите снакс?
Майка на детенце с хранителна алергия ми каза , че купува Lotto натурален, с разрешение от педиатър.
Някой има ли все пак представа от технологията, по която се произвеждат тези претендиращи да са натурални "храни"?
geriva

Re: Чипсове и снаксове-обичам ги

Мнениеот qna toneva » 24 Фев 2013, 18:07

и аз зная ,че са вредни,но ги обичам много като теб и немога да се откажа от консумацията им-особенно чипс ;)
qna toneva

Мнениеот winterrose » 24 Фев 2013, 19:19

Мисля, че в така наречения "натурален" Лото няма нищо натурално. Просто рекламен трик, за да се успокояват хората, че купуват нещо, което не е вредно. Уж на опаковката пише, че е без оцветители и консерванти, но не ми вдъхва доверие. Аз също обичам много снакс и си хапвам понякога. Чипсът не ме привлича. Няма какво да се заблуждаваме - всичките снаксове и чипсове са далеч от понятието "полезни храни". По-добре вместо тях да се хапват ядки или някакви солени бисквити (но такива от магазин за здравословни храни).
winterrose

Мнениеот geriva » 25 Фев 2013, 12:27

Ех, какво намерих ...има все пак нещо натурално, хаха-натурален прах от бръмбари :shock:

Субстанция от варени бръмбари често се използва в снакс храните, за да се създадат тези прекрасни нюанси на червено, лилаво и розово. Виждаме ги във всичко - от плодов сок, през сладолед до бонбони. Става въпрос за оцветител, казват експерти. Вие няма да намерите думата "бръмбари" никъде по етикетите за храните, вместо това най-вероятно ще прочетете думата "кармин", "карминова киселина" или "екстракт от кохинийл". Перу, най-големият износител на кохинийл в света, произвежда около 2 милиона паунда багрилно вещество всяка година. Експерти твърдят, че производството в Перу нарасна около 15% годишно през последното десетилетие заради нуждите на производството на храни.
geriva

Мнениеот sunnyr » 25 Фев 2013, 13:31

Субстанция от варени бръмбари

:shock:
Ти ме отказа от всякакви такива "вкусотии"
sunnyr

Мнениеот geriva » 25 Фев 2013, 17:53

За протокола- пак ям снакс...и бръмбарите май няма да ме откажат от това удоволствие.
Взех си Lotto naturali . На опаковката пише състава:
-царевичен грис
-растително олио
-йодирана сол 1%

В Румъния май нямат подходящи бръмбари и други насекоми, с които да го оцветят :D
Хапвам, вкуснооооо.
geriva

Мнениеот winterrose » 25 Фев 2013, 21:09

Леле, това за бръмбарите май съвсем ще ме откаже от снаксовете форевър :lol:
winterrose

Мнениеот Siss » 28 Мар 2013, 16:35

Обичах ги, но ги отказах, когато прочетох колко са вредни за здравето. Пишеше, че съдържат акриламид, което е предпоставка за развитие на сърдечни заболявания, за разстройства в работата на нервната система, както на ракови заболявания. :(
Siss

Мнениеот geriva » 28 Мар 2013, 23:58

Siss написа:Обичах ги, но ги отказах, когато прочетох колко са вредни за здравето. Пишеше, че съдържат акриламид, което е предпоставка за развитие на сърдечни заболявания, за разстройства в работата на нервната система, както на ракови заболявания. :(

Сериозно "обвинение" :(
Май се налага да си измисля друг порок - яденето на снакс и чипс се оказва прекалено вредно.
geriva

Мнениеот IVRO » 16 Апр 2013, 16:00

И аз ги обичам, особено с биричка, но като оправдание ще каже, че има научно обяснение защо често обичаме да похапваме нездравословно...Смята се, че високите нива на мазнини и въглехидрати в чипсовете и снаксовете изпращат сигнали на удоволствие към мозъка, което ни кара да прекаляваме с тези храни.

IVRO

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети