Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Днешното меню – кренвиршчета на скара от 21 век, съставк

27 Дек 2011, 17:51

Според мен съставките на днешните колбаси не се отличават особено много от съставките на колбасите, които ядяхме в детството си, едничката разлика беше, че тогава нямаше толкова много гласност.
Можем да си говорим какво ли не, да въздишаме по стария вкус и да корим производителите, но някой знае ли оригиналната съставка на кренвиршите? А как да открием хубавите от фалшивите кренвирши?
Казвали са ми че хубавите кренвирши се правят от естествена колагенова обвивка и имат малък срок на годност /до 7-8 дни/. Това, което ги отличава от останалите е по-тъмния цвят, малко по-скъпи са, имат известно количество месо.
За да разберем дали в кренвирша има месо когато е в единична бройка потъмнява в краищата си, това доказва ниското му съдържание на антиоксиданти.
Ако някой се опитва да ви убеди обаче, че пилешките кренвирши са по-добри от свинските можете да го убедите с аргумента, че пилешките за сметка на свинските са направени не от месо, а от соеви продукти, които са значително по - евтини. Тези кренвирши могат да издържат до 14 дни , не лепнат, когато застоят и по никакъв начин не можете да разберете от външния им вид, че са стари докато не замиришат неприятно. Отново искам да подчертая, че това ми го е казал човек работещ в този бранш, може и той да ми спестява част от истината, знам ли?

Re: Днешното меню – кренвиршчета на скара от 21 век, съставк

01 Фев 2012, 15:55

Кренвирша е евтин, бърз и удобен вариант за хапване на крак и бързо приготвяне у дома, всичко хубаво изисква време, усилия и малко повече пари. Това е цената която плащаме за мързела :)

Re: Днешното меню – кренвиршчета на скара от 21 век, съставк

03 Окт 2013, 15:22

Е защо се трогвате какво има в кренвиршите, все едно не сте запознати, то във всичкото месо е такова, просто спрете да купувате! Дори хляба ни е такъв, тъжно, но факт, всичко е отровено, дори и водата. В САЩ, например слагат флор, като се смята, че много по-лесно започват да се контролират хората, не е май от най-учудващите факти. :)

Re: Днешното меню – кренвиршчета на скара от 21 век, съставк

07 Яну 2015, 17:38

Memento написа:Кренвирша е евтин, бърз и удобен вариант за хапване на крак и бързо приготвяне у дома, всичко хубаво изисква време, усилия и малко повече пари. Това е цената която плащаме за мързела :)

Кренвиршите вече далеч не са толкова евтино хранене, дори килограм месо струва по-малко от килограм кренвриши, преди много години, повече от 10 дори, кренвиршите наистина бяха евтина храна, ядяхме ги много често, но в момента за мен поне са лукс. А не вярвам съставките им в момента да оправдават това поскъпване.

Re: Днешното меню – кренвиршчета на скара от 21 век, съставки

07 Яну 2015, 17:58

Затова избягвам да ям колбаси, може да са вкусни, но не са изобщо полезни, по-добре да си купя месо, колкото и зле да е отгледано животното, то шансът месото му да е по-полезно от салама е огромен.

Re: Днешното меню – кренвиршчета на скара от 21 век, съставк

09 Яну 2015, 16:26

Malina написа:
Memento написа:Кренвирша е евтин, бърз и удобен вариант за хапване на крак и бързо приготвяне у дома, всичко хубаво изисква време, усилия и малко повече пари. Това е цената която плащаме за мързела :)

Кренвиршите вече далеч не са толкова евтино хранене, дори килограм месо струва по-малко от килограм кренвриши, преди много години, повече от 10 дори, кренвиршите наистина бяха евтина храна, ядяхме ги много често, но в момента за мен поне са лукс. А не вярвам съставките им в момента да оправдават това поскъпване.

О, да не стига, че не знаеш какво има изобщо в тях, а цената им е сякаш са напълнени с рибица, изобщо не ги вземам, въпреки че много ги обичам.

Re: Днешното меню – кренвиршчета на скара от 21 век, съставки

15 Яну 2015, 14:56

Абе и аз ги обичам тези кренвирши и изобщо колбасите, но само отрови има вътре избягвам да купувам, сега се чудя как да си измисля зеленчуков салам и да си правя сандвичи с него. :lol:

Re: Днешното меню – кренвиршчета на скара от 21 век, съставки

15 Яну 2015, 16:25

Аз също много харесвам кренвирши, ама защо са толкова вредни. :( Вече се опитвам почти да не ям месо.

Re: Днешното меню – кренвиршчета на скара от 21 век, съставк

12 Ное 2015, 13:56

YoLindi написа:Е защо се трогвате какво има в кренвиршите, все едно не сте запознати, то във всичкото месо е такова, просто спрете да купувате! Дори хляба ни е такъв, тъжно, но факт, всичко е отровено, дори и водата. В САЩ, например слагат флор, като се смята, че много по-лесно започват да се контролират хората, не е май от най-учудващите факти. :)

Със сигурност слагт и флор и какво ли не и ни правят роботи. Къде ги четеш тея глупости?

Re: Днешното меню – кренвиршчета на скара от 21 век, съставк

12 Ное 2015, 15:28

Абе луди ли сте да четете... каквото и да е било, само ни лъжат, пък ние се хващаме или те ни хващат :beamup: :mrgreen:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3