Цветовете в интериора - IV част – ОРАНЖЕВО

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Цветовете в интериора - IV част – ОРАНЖЕВО

Мнениеот Siss » 08 Апр 2013, 10:19

В тази тема ще разберем повече за цвета на творчеството – ОРАНЖЕВО
luxury orange.jpeg
luxury orange.jpeg (7.95 KiB) Прегледано 2838 пъти
Оранжевият цвят, с всичките му оттенъци и превъплъщения е един от най - очарователни нюанси на есента. Макар яркият му характер да е труден за озаптяване, той се вписва с лекота в почти всеки дом, стига палитрата да бъде избрана с усет и стил. Специалистите определят оранжевото като най - радостния цвят, създаващ жизнерадостна и приятна атмосфера. Затова най-доброто му приложение е в трапезарията и всекидневната.
kitchen and living room.jpg
kitchen and living room.jpg (7.43 KiB) Прегледано 2838 пъти
Не бива да забравяме, че за оранжевото възбужда апетита… Освен това, специалистите съветват да избягваме оранжевото в тъмни северни стаи без пряка слънчева светлина. За да има ефект от цвета, то той се нуждае от много светлина. Мебелите в по - приглушени оранжеви нюанси, като прасковеното координират чудесно с мек ванилов оттенък върху стените. Акцентна оранжева стена пък може да създаде ефектен вид на стая с по - неутрални палитри (бяло, бежово, бледо жълто и др.) Бялото озаптява оранжевото и омекотява тоновете му, така че няма да се чувствате притиснати от цвета. Благодарение на общата си природа, оранжевият цвят отлично се комбинира с кафяво във всичките му нюанси – от светлокафяво до абаносово.
orange.jpeg
orange.jpeg (4.19 KiB) Прегледано 2838 пъти
Представете си стая, в която оранжевото е обляло стените и завивките на леглото, а останалите мебели допълват уюта с мек кремав нюанс, който балансира силния му характер. Допада ли ви идеята? А какво мислите за елегантност в портокалово? Или е твърде смело за вас…Коя комбинация е вашата? Споделете своите мнения…. Бихте ли включили оранжевото в интериора на вашия дом?
Siss

Re: Цветовете в интериора - IV част – ОРАНЖЕВО

Мнениеот laurence » 08 Апр 2013, 16:07

Не е моят цвят за стени и по - големи площи, но определено става за акцент.
laurence

Мнениеот Evgenia » 17 Апр 2013, 16:45

Аз пък много харесвам оранжево. Предложили сте страхотни комбинации. Bravo!
Evgenia

Мнениеот Slavena » 07 Яну 2015, 17:53

Много харесвам оранжевото, за съжаление живея под наем, но когато имам собствен дом задължително оранжевото ще бъде едни от основните акценти :)
Slavena

Мнениеот Bambaa » 22 Ное 2016, 17:52

Аз не мога да си представя този цвят на някоя от стените ми. Направо ще ми пречи на очите.
Аватар
Bambaa

Назад към За дома – съвети и идеи