Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

За красива кожа – хапвайте моркови!

23 Май 2013, 09:30

carrots.jpeg
carrots.jpeg (8.88 KiB) Прегледано 922 пъти
Сурови или варени, печени или задушени, морковите притежават отлични вкусови и хранителни качества, козметични, диетични и лечебни свойства, известни още на древните гърци. Морковите действат като естествена козметика, те подобряват вида на кожата, ноктите и косата. Това се дължи на голямото съдържание на витамин А в оранжевия зеленчук. Изключително важен витамин за епителната ни тъкан и задължителен за здрава и красива кожа. Недостигът на витамин А може да доведе до суха и груба кожа. Така, че не пропускайте да включите морковите в менюто си. Желателно е да слагате на трапезата 1-2 порции моркови всяка седмица. Аз често се глезя с мариновани морковени пръчици с мед…Опитайте и ще си оближете пръстите. Какви продукти са ви необходими? 400 гр. моркови, 20 мл зехтин, 250 мл вино бяло, 1люто чушле, 2 с.л.оцет, 20 гр. мед, малко копър, джинджифил, черен пипер и сол. Как се приготвят морковените пръчици?
Нарежете морковите и 1 корен копър на ивички, а лютата чушка - на ситно. Настържете 1 парче джинджифил. Задушете морковите и копъра в нагорещения зехтин. Чушката и джинджифилът смесете с меда, оцета, виното, черния пипер и солта. Така приготвената смес прибавете към зеленчуците. Задушете всичко за 10-15 минути под капак. След като станат готови зеленчуците, оставете ги да престоят 12 часа. И след като търпеливо изчакахте това предястие се залавяйте за работа…а за похапването му. А вие знаете ли вкусни рецепти с моркови? Хайде да ги споделим и да се постараем да имаме красива кожа и доволен стомах…

Re: За красива кожа – хапвайте моркови!

23 Май 2013, 11:49

Обожавам ги, но да си призная рядко се сещам да приготвя нещо с моркови. Ще поправя тази грешка...

27 Май 2013, 17:08

Обичам ги, но само към пържолката ;)

10 Юни 2013, 12:50

Обичам ги, но само към пържолката ;)
И аз само така ги консумирам :lol: Но пък са много полезни. За кожата не съм много запознат, но за очите са елексир...

10 Юни 2013, 15:58

За кожата не съм много запознат, но за очите са елексир...
ТАКА Е! НЕ СЛУЧАЙНО МОРКОВИТЕ СЕ ПОЛЗВАТ В РЕДИЦА КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ...

11 Юни 2013, 11:03

Съгласна съм. Посягайте по-често към морковите, защото са богати на витамин А.

24 Юни 2013, 11:10

Хрускам често моркови - за красива кожа и як тен :P

26 Юли 2013, 10:13

Особено през лятото! Освен, че са вкусни са и много полезни :P

12 Дек 2014, 18:26

spring написа:Особено през лятото! Освен, че са вкусни са и много полезни :P

Да, лятото помагат за изравняването на тена и да не изгаря кожата от слънцето! :)

15 Дек 2014, 17:36

Значи трябва да наблягам на морковите, че кожата ми напоследък хич не е добра ;)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2