Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Мляко и доматен сок утоляват жаждата в жегите

19 Май 2015, 16:47

Айрян - да, прясно мляко - не ;)

21 Май 2015, 16:33

renetka написа:Айрян - да, прясно мляко - не ;)

Мисля, че също доматеният сок със солчица може да бъде от помощ за ниското кръвно през лятото, а за жаждата... прясно мляякооо... по-скоро не!

21 Май 2015, 16:50

Какво му е на прясното мляко? :)) Според мен точно пък то би трябвало да утолява повече жаждата от киселото. Особено студено прясно мляко е вкусно.

25 Май 2015, 13:02

Айрянът и доматеният сок със сол се препоръчват заради това, че са солени и в жегите солта предпазва организма от дехидратиране.

25 Май 2015, 14:42

На мен ми утолява жаждата единствено зеленият чай, но понеже съм и с ниско кръвно, винаги имам една солница в чантата с хималайска сол, за всеки случай, понеже ми се е случвало да припадам

25 Май 2015, 14:58

nadqta написа:На мен ми утолява жаждата единствено зеленият чай, но понеже съм и с ниско кръвно, винаги имам една солница в чантата с хималайска сол, за всеки случай, понеже ми се е случвало да припадам

Лошо!
И аз май съм ниско. Не знам де - 100-110 горна, но това ми е нормалното и се чувствам ок с него и до припаданици не се стига.

25 Май 2015, 16:41

nadqta написа:На мен ми утолява жаждата единствено зеленият чай, но понеже съм и с ниско кръвно, винаги имам една солница в чантата с хималайска сол, за всеки случай, понеже ми се е случвало да припадам

Не го знаех това, че трябва да си носиш хималайска сол в чантата, обикновената сол не е ли достатъчна?

03 Юни 2015, 17:57

Просто хималайската е по-полезна май :)

06 Юни 2015, 00:11

Rali_hr написа:

Не го знаех това, че трябва да си носиш хималайска сол в чантата, обикновената сол не е ли достатъчна?

Що за въпрос? :roll:
renetka написа:Просто хималайската е по-полезна май :)

И да, уж такава се води, ни кой знае какви боклуци пробутват по магазините :?

08 Юни 2015, 10:41

Хималайска сол или друг тип сол - кой както му хареса, но да си я нося в чантата ми звучи като че духове ще гоня.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2