Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Мляко и доматен сок утоляват жаждата в жегите

27 Май 2013, 10:46

drinks.jpg
drinks.jpg (5.99 KiB) Прегледано 1092 пъти
Всички знаем, че течностите спасяват организма ни от жегите през лятото. Щом настъпят жегите... в ход влизат студените чайове, газираните и енергийните напитки и разбира се бирата. Но нито една от тях не е полезна за здравето, дори още повече - засилват жаждата. Диетолозите твърдят, че млякото много добре утолява жаждата и ни спасява от жегите. Краве или козе, то е богато на хранителни и полезни вещества. Не по – малко ценен за човешкия организъм през лятото (а и не само) е доматеният сок. Той предотвратява заболявания на съдовете и сърцето и съдържа ликопин – антиоксидант, възпрепятстващ развитието на рак. Освен това вкусната червена напитка помага в борбата с депресията. Сред соковете, освен доматения, може да се откроят грейпфрутовият и портокаловият. Богати на витамин С, цитрусите поддържат имунната система, понижават кръвното налягане и снемат умората. В списъка на специалистите присъства и зеленият чай, които съдържа цял комплекс витамини и полезни микроелементи, както и антиоксиданти, които извеждат всичко излишно от организма. Последна в списъка, но не по-маловажна по значение, е водата. Естествено, тя най-добре утолява жаждата. Препоръчително е да изпиваме не по-малко от шест до осем чаши от тази живителна течност на ден. Вие колко вода пиете дневно? А мляко и сокове? Или пък наблягате на бирата…? С какво утолявате жаждата в жегите?

Re: Мляко и доматен сок утоляват жаждата в жегите

27 Май 2013, 14:49

Обичам и двете, но за жегите предпочитам айрян със сол и лед :P

27 Май 2013, 15:40

Мляко за закуска е добра идея, както и доматен сок на обяд, но към следобедните часове няма по - разхладително питие от бирата :P Ще ме подкрепите ли?

31 Май 2013, 14:19

Супер! Обичам всички изброени напитки :P Също така още фрапе, айран и бира :P

03 Юни 2013, 14:40

А какво ще кажете за една лятна сангрия? ;) Всички, които са ходили в Испания ще ме разберат...Споделете рецепти за сангрия...Очаквам с нетърпение :P

12 Дек 2014, 12:29

Само млякото не разбрах - прясно или кисело трябва да бъде? :)

12 Дек 2014, 18:12

Дали от сурови домати ще се прави този сок, кой знае колко ще е странен. :roll:

18 Май 2015, 14:07

Anka написа:Дали от сурови домати ще се прави този сок, кой знае колко ще е странен. :roll:

Сигурно, но все пак аз си мисля, че водата е най-добрият избор за жегите :)

18 Май 2015, 14:44

Не мога да пия такива неща, а как пък доматен сок, сигурно ще се побъркам от болки в стомаха после! :shock:

18 Май 2015, 14:57

Krum написа:
Anka написа:Дали от сурови домати ще се прави този сок, кой знае колко ще е странен. :roll:

Сигурно, но все пак аз си мисля, че водата е най-добрият избор за жегите :)

Благодаря, и за така мисля, но да питам, бих пробвала, много обичам доматен сок :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2