Турски език в българските училища – прието на първо четене

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Re: Турски език в българските училища – прието на първо чете

Мнениеот IvK » 31 Май 2013, 23:37

Не! Това е просто абсурдно! Как може Българите да сме толкова.. дори не знам как да ни нарека! Браво, гласувахте за БСП, ДСП и т.н. и сега какво ?! Нашите деца БЪЛГАРЧЕТА ще се учат на турски, така ли трябва да приема това?! Съжалявам, но това вече е прекалено и минава всякакви граници. Аз не съм расистка, но ако погледнем назад в историята и се замислим дали нашите предшественици, които са се борили за свободна и независима България, за запазването на този невероятен език, сега биха били доволни от случващото се ?! Аз мисля, че е по-вероятно сега да се обръщат в гроба! Това е подигравка с Българския народ и с тези велики хора, които са се борили до смърт за България!! На къде отиват нещата тук, просто положението е трагично и после, защо младите бягат от България, ами ще бягат, да, при първа възможност и аз бих направила това! Грабвам си партакешите, дечицата и мъжът ми и заминавам! Съжалявам, но това е жестоката истина. Получи се така, че за когото и да гласуваш е една ОГРОМНА, ама многоо ОГРОМНА грешка. Просто нямаш избор, от лошо, по-лошо. Вече не знам какво да очаквам. Каква ли "изненада" ще ни поднесат за напред, направо не ми се мисли!
IvK
 
Мнения: 1
Регистриран на: 31 Май 2013, 23:12

Re: Турски език в българските училища – прието на първо чете

Мнениеот dani23 » 02 Юни 2013, 14:55

Нямам нищо против да се изучава турски език в българските училища, но това да е свободно избираем предмет. Никой не е казал че българските деца трябва да изучават турски. Има достатъчно турци живеещи в нашата държава,защо да нямат правото да изучават турски език като втори език например, след задължителния български? Ние сме демократична страна предполага се, всеки има право на свободен избор, дайте им такъв. Какво лошо има ако едно турско дете избере да учи турски вместо английски или друг език негово право е?
Аз съм "за" да се даде правото да се изучава турски език,но това да е по избор от ученика, да не е задължителен и да е представен като вариант за втори свободно избираем език!
dani23
 
Мнения: 1
Регистриран на: 02 Юни 2013, 14:41

Re: Турски език в българските училища – прието на първо чете

Мнениеот Evgenia » 03 Юни 2013, 11:13

Браво, гласувахте за БСП, ДСП и т.н. и сега какво ?!
Сега турски език в училище, АЕЦ Козлодуй и т.н...докъде обаче? :(
Evgenia
 
Мнения: 145
Регистриран на: 05 Мар 2013, 14:02

Re: Турски език в българските училища – прието на първо чете

Мнениеот denkaruseva » 03 Юни 2013, 14:54

Като им се учи турски... границата не е далеч, да си хващат пътя на там,ама няма да го направят, защото тук им е добре. Там Местан не може да краде, а и никои няма да го приеме в турския парламент. Евала на всички, който за пореден път бяха изманипулирани да гласуват за БСП.
denkaruseva
 
Мнения: 180
Регистриран на: 17 Дек 2012, 14:23

Re: Турски език в българските училища – прието на първо чете

Мнениеот tanianikolova » 03 Юни 2013, 15:28

Моите уважения към всички религии , етноси и малцинства, но се намираме в държавата БЪЛГАРИЯ и ако това не е достатъчно , значи сме се загубили някъде по пътя. Не е редно да забравим кои сме ,не е редно да превърнем свободата в свободия, а демокрацията в хаос. Да, изучаването на чужди езици е прекрасно нещо, но ако става въпрос за задължително изучаване на турски език............не е редно. Защо трябва да политизираме и образованието в тази държава? Не стига, че всичко останало е опорочено. Има много майчини езици по света... къде се изучава български например? Имаме Българи по целия свят и никой не иска да се въвежда българския език като предмет за изучаване в друга държава .Като си в друга държава се съобразаяваш със правилата и законите, ако на някой не му харесва се прибира... Защо, в Италия и Франция могат да се спазват законите?
Защо Българските Турци се приемат като чужденци в България. Ако са Българи ще се наложи да се съобразят със законите на държавата, а не да ги променяме, защото ще угодим на дадена партия. А ако се чувстват чужденци в държавата която ги храни и обгрижва... Турция е близо! Още един път моите уважения към Българските Турци. Това са едни от добрите и смирени хора в България, жалко, че политиците ги използват за други цели.
tanianikolova
 
Мнения: 1
Регистриран на: 03 Юни 2013, 14:49

Re: Турски език в българските училища – прието на първо чете

Мнениеот bisertaskov » 04 Юни 2013, 11:02

И не само това може и други неща да станат задължителни, нямам нищо против да си учат турски език ама не в училищата.В Турция има ли новини на български, има ли в училище изучаване на български език естествено не.Аз дори съм против всички живеещи извън България да гласуват.Нямат право да избират управление след като не живеят в страната.
Дръж главата си ниско наведена (скромност), очите да гледат високо (амбиция), устата затворена (спокойствие); изгради себе си върху синовно уважение и помагай на другите.
bisertaskov
 
Мнения: 588
Регистриран на: 23 Мар 2011, 10:22

Re: Турски език в българските училища – прието на първо чете

Мнениеот ninars » 04 Юни 2013, 11:16

Аз дори съм против всички живеещи извън България да гласуват.Нямат право да избират управление след като не живеят в страната.
Така е. Пуснат си гласа от разстояние и гледат сейр. А що се отнася до турския език като учебен предмет - мястото му е в училищата в Турция. Какво е това? Остава вече и административните органи в България да приемат документи на турски....Защо им е да учат български като ние сме толерантен народ, твърде при това?
ninars
 
Мнения: 345
Регистриран на: 10 Дек 2012, 19:51

Re: Турски език в българските училища – прието на първо чете

Мнениеот rora » 04 Юни 2013, 16:21

Не вярвам, че обществото ще позволи прилагането на този закон. Не се палете толкова :P
rora
 
Мнения: 133
Регистриран на: 28 Яну 2013, 09:49

Re: Турски език в българските училища – прието на първо чете

Мнениеот Ivo Petrov » 05 Юни 2013, 14:15

Що се палите бре хора?! Ама те модераторките са виновни...Къде го чете туй за първото четене бе жена ?Има си регламент и начин описан в закона и така в българските учи8лища се учиарменски ,иврит, турски и т.н. както се учи български в някои испански училища - като свободно - избираем предмет. ...
Просто е - някой много го боли и сърби от едни последни резултати и търси под вола теле, ама намира.... другоооооооооо! Да му е сладко!!!
Ivo Petrov
 
Мнения: 1
Регистриран на: 05 Юни 2013, 14:04

Re: Турски език в българските училища – прието на първо чете

Мнениеот BRI » 05 Юни 2013, 14:31

Къде го чете туй за първото четене бе жена ?
Аз лично попаднах на тази информация поне в около 15 новинарски сайтове. Включително и във в. "24 часа"...
BRI
 
Мнения: 239
Регистриран на: 13 Фев 2013, 10:04

ПредишнаСледваща

Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта