Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Правила на форума
Добави отговор

Кръвна група и характер - има ли взаимовръзка?

03 Юни 2013, 10:58

who you are.jpg
who you are.jpg (48.49 KiB) Прегледано 5928 пъти
Кръвната група говори за характера на човека, смята японският изследовател Пошитаке Номи. Според него кръвната група носи определени свойства на тъканите и органите, които влияят на чувствителността на организма, здравето и съответно психиката и характера. След като проучил близо милион души, ученият определя най - характерните черти за хората от четирите кръвни групи. До сходни прозрения стигат и немски, френски, руски, китайски и други психолози….Ето какво би могло да бъде обобщено от проучванията ...

1. Нулева кръвна група
Изследваните представители от нулева кръвна група притежават лидерски способности. Те са пробивни и целеустремени натури. Самоувереността им обаче лесно може да прерасне до прекалена амбициозност и суетност. Хората с нулева кръвна група са много емоционални и дори склонни на крайности, като буйна ревност към партньорите си. В действителност се оказва, че тези личности най - често изпълняват ръководни постове. Хората от нулева кръвна група все едно са създали бизнеса.
Може би заради стреса, тези представители са склонни да развият язва. Затова пък живеят най - дълго и психиката им е за завиждане...

2. Кръвна група А
Хората от кръвна група А се отличават с търпение, прерастващо до излишно упорство. На тях им допада хармония и спокойствие, но в същото време са контактни. Сред отличителните черти на тези личности са честността и способността да работят под силно напрежение, заради което често са предпочитани за мениджърски позиции. Хората от кръвна група А са надеждни изпълнители в службата, както и предани приятели. Те умело изслушват другите, но здравомислието им често ги прави твърде предпазливи и мудни. Затова пък са най – добрите анализатори…
Повечето отговорности, които носят хората от кръвна група А се отразяват и на здравето им. За тях са характерни всички най - разпространени заболявания на съвремието ни, като сърдечносъдови, артрит, диабет и проблеми с бъбреците.

3. Кръвна група В
Представителите на кръвна група В са отявлени индивидуалисти. Те са независими и открити и на тях може да се разчита, но само за това, за което те решат. Иначе са адаптивни и находчиви, но от друга страна и силно чувствителни и раними. Хората от тази група рядко съжаляват за минали действия, просто продължават напред, което пък не изглежда адекватно на високите им изисквания към околните и себе си. Жените от кръвна група В са свободолюбиви и в същото време ревниви. Иначе носителите на тази група са най - позитивно изглеждащите характери. Те умеят да омайват със словоохотливостта си, но пък често страдат от резки промени в настроението и известна доза неуравновесеност.

4. Кръвна група АВ
Хората от кръвна група АВ са изключително интересни. Те сякаш са събрали чертите на представителите от А и В и крайният резултат е най-уравновесения и спокоен тип. Обикновено са добра компания и околните се чувстват приютени и сигурни с тях. В същото време обаче за тях е характерно и противоположното – трудно взимане на решения и дори избухливост. Странното е, че са способни към съчувствие и безкористност, а същевременно са добри при разрешаването на икономически въпроси. Тези хора са рядкост. Може би това действително се дължи на кръвната им група. Дотолкова са подвластни на чувствата си, че са склонни да им се отдадат напълно, което често води до емоционални разстройства. Ако съществуват справедливи политици, то точно тези хора биха били най - подходящите. Какво мислите? Вярвате ли във връзката между кръвната група и характера? А вие коя кръвна група сте?

Re: Кръвна група и характер - има ли взаимовръзка?

03 Юни 2013, 14:22

Според мен би трябвало да има някаква зависимост...

04 Юни 2013, 11:31

Значи, ако ме попитат при постъпване на работа за кръвната ми група – трябва да помисля внимателно, преди да я съобщя. :P

04 Юни 2013, 16:36

На мен ми се струва пораздуто като хороскопите. Не може да поставяме хората в групи и да ги категоризираме по този начин...

06 Юни 2013, 15:10

Със сигурност много неща зависят от червената течност във вените ни...

26 Яну 2016, 17:05

Доколкото имам спомен, най-много хора са с нулева кръвна група. Доста шефове по тая земя! :grin:
Добави отговор
Отиди на страница: