Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Правила на форума
Добави отговор

Заплаха ли са бежанците ?

08 Окт 2013, 08:40

Заплаха за какво и за кого са хората дошли принудително от събитията които се случват в Сирия ? От една страна да трябва да бъдем толерантни към всеки човек който търси спасение за собственият си живот, от друга след като не сме подготвени за тези хора защо да тънат в мизерия макар и в мирна държава.Въпроси много но отговорите от така наречените институции пак липсват, Европа не желае бежански проблеми и така си измива ръцете с алтернативата България.Толкова сме бедни че не можем да посрещнем нуждите на собствения си народ камо ли да помагаме на други.Нищо по различно от нашите малцинства, мизерия кражби и т.н., ние си имаме такъв проблем и без бежанците сега просто се засилва и държавата естествено чака пак състрадателния си народ да помогне на тези хора изпаднали в нужда.Според мен бежанците у нас са бедни хора, били са бедни и сега са бедни.С тази тема в публичното пространство се изместват истинските проблеми на българите,едва ли не вижте има и по зле така че си стойте мирно и кротко.А вие как мислите удачно ли е заглавието или ние сме по голяма заплаха за самите себе си ?

Re: Заплаха ли са бежанците ?

08 Окт 2013, 08:44

Истината е че това не са само бежанци от Сирия, така се възползват всички останали покрай създалата се обстановка.Така че може да влизат всякакви контингенти които са заплаха за България.

08 Окт 2013, 14:04

http://www.blitz.bg/news/article/226481 - Не искат дрехи втора ръка :?: :!:

03 Дек 2014, 14:44

Заплаха са разбира се ;)) не е лесно...

03 Дек 2014, 16:23

Според мен доста зависи това как ги приема държавата и буквално, как ги използва! Така, че може и да са оръжие, могат и да не бъдат заплаха!

08 Дек 2014, 18:13

maminka написа:Според мен доста зависи това как ги приема държавата и буквално, как ги използва! Така, че може и да са оръжие, могат и да не бъдат заплаха!

И как е добре да ги използва държавата? :roll: Особено в нашия случай.. нито работа може да им се осигури, то за българите няма, видиш ли бежанците ще се окичат с работа, нито можем да си позволим да ги издържаме... :roll:

20 Яну 2016, 17:08

С оглед на сегашните събития мисля, че никой вече не се прави каквито и да е илюзии. И най-ревностните защитници на човешките права вече имат едно наум, но късничко.

20 Яну 2016, 17:44

roksana написа:С оглед на сегашните събития мисля, че никой вече не се прави каквито и да е илюзии. И най-ревностните защитници на човешките права вече имат едно наум, но късничко.

Тук идва пак въпросът за мярката, не можеш да очакваш, че сред тези хора няма да има потенциални изнасилвачи, крадци, убийци, дали ние се бяхме изнесли някъде или те, то нямаше да има абсолютно никаква разлика.

21 Яну 2016, 12:25

Къде да се изнесеш? Изнасяме се в Европа, ама тя стана по-зле, Америка и тя не е вече цветуща. Освен да заминаваме за Южна Америка или Австралия, че са по-далече.

21 Яну 2016, 12:52

Изнасянето вече няма да помогне, след като те самите имат чувство за безнаказаност,понеже навсякъде из Европа искането на отговорност от тях се нарича чисто и просто дискриминация и никой не може да се измъкне, но поне може би го има усещането, че си защитен, до някъде. При нас това усещане го няма, ние от нашите си не можем да се пазим, какво остава от емигрантите, при които ще има дори и външен натиск.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4