Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Познавате ли свойствата на хинапа?

30 Яну 2015, 20:28

Да ви кажа честно и идея си нямам какви ли полезни свойства има хинапа, хапвам ог понякога на есен, много го харесвам, интересен вкус има, но си го ям само за удоволствие. :)

04 Фев 2015, 18:25

Изобщо не знам, но много го обичам на есен си хапвам, че има и едно заведение, дето има вътре хинапи ходим да ги ядем скришом. :lol:

05 Фев 2015, 10:21

:? :roll: Изобщо не съм се замисляла. Напоследък в този форум се учудвам, че всяко едно растение върши някаква чудата работа, не мога да повярвам чак! Никога не съм знаела, че хинапа има някакви специални действия, сега ще се поразтърся, в двора до блока имаме хинап и така капе .. :mrgreen:

Re: За какво е полезен хинапа и как да го ползвам – пресен, сушен, на чай?

09 Дек 2016, 18:15

И аз само пресен го ям, много е полезен при анемия.

13 Дек 2016, 17:14

Сушен дали става? Може би ще се получи, но ще е доста втричав. Иначе за полезни свойства сигурно и той си има.

13 Дек 2016, 17:51

Как се прави чай от хинапа? Плродовете се слагат да се варят ли?

16 Дек 2016, 08:48

iwoni написа:Как се прави чай от хинапа? Плродовете се слагат да се варят ли?

По-скоро плодовете се изсушават правилно/без костилката/ и тогава се варят.Както е със всеки плодов чай.

16 Дек 2016, 10:10

Хинапът се суши по малко по-друг начин, не е като ябълките например. Плодчетата трябва да са добре узрели и измити. Варят се на водна баня, за да омекнат около 20 минути. След като изстинат, се изсушават в дехидрататор или във фурната на 60 градуса. По този начин издържат 1 година.

29 Дек 2016, 12:05

Много е полезен хинапа, за какво ли не. За кръвно, анемия, това се сещам в момента.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2