Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
30 Яну 2015, 20:28
Да ви кажа честно и идея си нямам какви ли полезни свойства има хинапа, хапвам ог понякога на есен, много го харесвам, интересен вкус има, но си го ям само за удоволствие.
04 Фев 2015, 18:25
Изобщо не знам, но много го обичам на есен си хапвам, че има и едно заведение, дето има вътре хинапи ходим да ги ядем скришом.
09 Дек 2016, 18:15
И аз само пресен го ям, много е полезен при анемия.
13 Дек 2016, 17:14
Сушен дали става? Може би ще се получи, но ще е доста втричав. Иначе за полезни свойства сигурно и той си има.
13 Дек 2016, 17:51
Как се прави чай от хинапа? Плродовете се слагат да се варят ли?
16 Дек 2016, 08:48
iwoni написа:Как се прави чай от хинапа? Плродовете се слагат да се варят ли?
По-скоро плодовете се изсушават правилно/без костилката/ и тогава се варят.Както е със всеки плодов чай.
16 Дек 2016, 10:10
Хинапът се суши по малко по-друг начин, не е като ябълките например. Плодчетата трябва да са добре узрели и измити. Варят се на водна баня, за да омекнат около 20 минути. След като изстинат, се изсушават в дехидрататор или във фурната на 60 градуса. По този начин издържат 1 година.
29 Дек 2016, 12:05
Много е полезен хинапа, за какво ли не. За кръвно, анемия, това се сещам в момента.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.