Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
30 Окт 2013, 13:48
Привет!
Вчера опитах много интересна рецепта за домашно кондензирано мляко. Става бързо и лесно, но естествено не е от най-здравословните неща, заради бялата захар. Може да се замени и с кафява, но количеството трябва да бъде по-голямо.
Ще ви напиша рецептата, но преди това искам да помоля, ако някой знае крем за сладкиш или нещо друго с кондензирано мляко, да пише. Моята идея е само една – правя крем за торта с кондензирано мляко!
Ето и рецептата:
140г загар се слага в блендер, заедно с около 60г масло. Докато блендерът работи слагаме и около 60 мл гореща вода и накрая се добавя 130гр сухо мляко (продава се на много места). Разбива ме докато се сгъсти и след това изчакваме да изстине, като вече сме го преместили в бурканче.
Успех с приготвянето, като очаквам рецепти за сладкиши с домашно кондензирано мляко.
30 Окт 2013, 14:02
И аз редовно правя кондензирано мляко вкъщи. Харесала съм си един крем с такова мляко и банани, който правя често. Любим е на цялото семейство и бързо бързо се приключва със сладкиша!
Ето и моята рецепта: около 200 гр. омекнало масло се разбива с миксер на пяна. Добавя се 500 гр. кондензирано мляко и се доразбиват с мискера. Настъргват се 3 добре узрели банана и се добавят към сместа. След като се намаже на блата, трябва да престои около 2-3 часа в хладилник.
Трудно се опазва от деца 2-3 часа, сладкиша, но си заслужава!
06 Ное 2013, 14:18
Хмм.. това звучи доста вкусно, а и лесно. До сега съм опитвала само купешко кондензирано мляко, но не ми харесва, но със сигурност ще опитам това!
10 Ное 2013, 00:04
annydance написа:Хмм.. това звучи доста вкусно, а и лесно. До сега съм опитвала само купешко кондензирано мляко, но не ми харесва, но със сигурност ще опитам това!

Има едно, продават го в Кауфланд! Пише на руски върху кутийката, но е немско.
Много е хубаво и не е растително, а от истинско мляко.
05 Фев 2015, 11:59
Не е ли по-добре когато е домашно да се използва истинско мляко, а не сухо мляко?

Все пак сухото мляко далеч не е нещо вкусно и полезно!
06 Мар 2015, 14:38
То хубаво ама се прави с килограм захар на 2 литра мляко. Как да се направи без да се използва захар?
06 Мар 2015, 15:33
Мисля, че захарта доста ще помогне в сгъстяването, но пък що да не стане и без .. само с пробване става номера, но понеже не съм виждала неподсладено кондензирано мляко, предполагам, че няма да стане
09 Мар 2015, 17:21
Домашното кондензирано мляко не е ли точно домашен млечен крем?
09 Мар 2015, 17:53
Дали ако го варим достатъчно дълго, обикновеното мляко дали ще се сгъсти, или задължително трябва да има подсладител?
07 Апр 2015, 13:59
кондензираното мляко го хапвам най-много на крем върху торта

)
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.