Педикюр у дома – качествено и евтино

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Педикюр у дома – качествено и евтино

Мнениеот lini_leni » 31 Окт 2013, 16:56

Рядко се глезя, дори през топлите месеци, с процедури в козметични салони, това ме подсети да пусна тема за красив педикюр в домашни условия.

Въпреки наближаването на студеният сезон, краката продължават да имат нужда от поддържане. Това е лесна задача, дори у дома, единственото, което е необходимо са няколко продукта, които са леснодостъпни и евтини.

За моя домашен педикюр са необходими: легенче или ваничка за крака, нокторезачка или ножичка за нокти, ножичка за кожички, пила, соли за крака (може и душ - гел), ексфолиант, пемза, кюрета, кърпа, крем, лак за нокти и по желание – топ лак.

Почиства се лакът, след като краката се накиснат с топла вода и разтворените в нея соли се обработват с кюретата внимателно. Върху пемзата слагам ексфолиант, не е задължителен, разбира се, заглаждат се кожичките с пемзата. След като избърша с кърпата изрязвам кожичките, които са добре накиснати, както и ноктите оформяме накрая с пила, мажем с освежаващо кремче, след което лакираме.

Разбира се, ако съм пропуснала нещо или има нещо друго, което е по-достъпно и лесно заменимо, ще очаквам корекции!
lini_leni

Re: Педикюр у дома – качествено и евтино

Мнениеот MollyDolly » 31 Окт 2013, 16:59

Отдавна съм се сдобила с всичко необходимо и си поддържам педикюра сама. Разбира се, когато ходя на море се добирам до козметичният салон, за да ми нацапат набързо някакъв гел - лак, понеже е по-издръжлив, не заради друго! :)
MollyDolly

Назад към Козметика и грим