Как да си направим натурален домашен шампоан?

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Как да си направим натурален домашен шампоан?

Мнениеот lussy » 01 Ное 2013, 16:01

Най-накрая се реших да си направя домашен шампоан! Отдавна исках от една страна, от друга не страхувах да рискувам.

Е, сега съм много доволна от ефекта на натуралният шампоан! Това, което ме провокира да направя точно този домашен шампоан е, че съставките се намират лесно и са напълно натурални. :mrgreen: Единствено ме затрудни намирането в града на кастилският сапун, затова го поръчах по интернет!

Дълго косата ми е боядисвана и беше много суха, но още след първото измиване ефекта беше осезаем.
Пускам рецептата за домашният натурален шампоан, но очаквам и други!

Съставки: 1/4 ч.ч. кокосово мляко, 1/3 ч.ч. кастилски сапун, ½ ч.л. витамин Е, 20 капки етерично масло (аз сложих 10 капки портокал и 10 капки мента), а за проблемните сухи коси ½ ч.л. зехтин или бадемово масло.

Всичко се смесва и се разклаща енергично, за да се смесят съставките и вашия натурален домашен шампоан е готов! :idea:

Вие имате ли тайни за домашни козметикидуш-гел, сапун или нещо друго?
lussy

Re: Как да си направим натурален домашен шампоан?

Мнениеот niya_mazova » 01 Ное 2013, 16:16

Дали не може този сапун да се замени с хума, тя е доста по-достъпна.
Гледала съм много рецепти за домашни сапуни, но всички са с химия, а на мен точно това не ми харесва, предпочитам да си купя вместо да цапам!
Иначе, аз си правя домашна паста за зъби, рецептата е много лесна, драскам я набързо: 1 ч.л. сода бикарбонат, 1/2 ч.л. ситно стрита морска сол и капка натурално масло заедно с малко вода се смесва, за да стане на каша и готово! :)
niya_mazova

Re: Как да си направим натурален домашен шампоан?

Мнениеот Nightmare » 11 Ное 2013, 15:16

Предубедена съм към този кастилски сапун и подобни препарати, които измиват всичко! Иначе рецептата може и да си я бива, но без него! :)
Nightmare

Назад към Козметика и грим