Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
17 Дек 2013, 14:25
Много относителна е тази емиграция! Да, с удоволствие бих живяла на село, ако то е близо до града, не мисля, че би ми представлявало някаква трудност да си пътувам и да се любувам на чист въздух и красива гледка.
Ако става дума, обаче за другия вид емиграция - да се затънтиш в пусто село, да копаеш, за да се храниш - категорично НЕ! Мисля, че хората, които бягат по този начин от града са хора, които не искат да се развиват, а предпочитат това да бъде извинението им!
17 Дек 2013, 15:24
Под емиграция имам предвид живота в чужбина. А колкото до селата - хубаво ще е, ако те са чисти, населени и гостоприемни, със запазена култура и история. За съжаление са малко от този тип и става така, че нито в големия град е добре, нито пък в изоставените села.
18 Дек 2013, 16:18
Мисля, че всеки трезворазсъждаващ би живял в такова село! Е нашите не са чак такива, но когато пътищата са добре проходими, не би имало проблем, дори и през зимата, евентуално да се пътува до града! Много добре, много ми хареса!

Поздрави!
04 Апр 2014, 11:13
Разбира се, че обстановката извън града е много по-яка. Ако можех да се махна от тази затворена кутия, в която живея, бих го направила още сега. Доколкото знам все повече хора искат да избягат от шумния град, но за съжаление, не всеки може да си позволи къща или вила ...

Благородно завиждам на всички, които живеят извън града.
20 Май 2014, 14:25
Колкото години минават, толкова повече ми се иска да живеем далече от града, тази суета и изкуствено поведение, което оказва влияние и на децата ми, просто се отвращавам...
26 Ное 2014, 14:43
Извън града е много хубаво, по-добре си почива човек и всичко, но си има неудобствата. Иначе емиграцията е най-доброто решение според мен
04 Дек 2014, 16:28
Зависи какво търсим, ако искаме да съществуваме в града е добре, ако искаме спокойствие - на село, ако искаме да живеем като хората - емиграция:)
17 Дек 2014, 17:17
От както ми се случиха перипетиите с моя "любим" с детето се преместихме в малка къща на село. Приятно е, но е страшно за сама жена, в града имах едно спокойствие заобиколена от хора, сега малко ме е страх, но с времето се свиква, а и като се сприятелих с комшиите е друго. И все пак е по-спокойно, по-красиво и животът тече много по-различно.