Колан за бременни – кога да го използвам?

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Колан за бременни – кога да го използвам?

Мнениеот Loreyn » 08 Ное 2013, 12:10

Привет! Наскоро разбрах за придържащите колани за бременни, естествено не по приятен повод.

В момента съм в шести месец и имам много силни болки в кръста и гърба. Започнаха преди месец, може би, но с всеки ден се засилват. Започнах да търся какви ли не възможности, но единственото, което се предлага за бременни и няма противопоказания са придържащите колани.

Имам опасения да използвам подобно нещо. Скоро ходих при лекарката ми и ми е неудобно да отида пак, но ми е и трудно да изчакам следващото посещение.

Искаше ми се да чуя мнения на мами, които са ги използвали придържащи колани. На мен ми изглежда доста неестествено, като гледам снимки в интернет, не просто поддържат корема, а го притискат. :?

Също така не зная, в кой месец е добре да се започне използването им? Ако се сложи в четвърти или пети месец дали би могло да не се стигне до моето положение и да бъдат предотвратени болките в кръста? :roll:
А след бременност има ли полза от използването му или ефекта е само естетически?
Отговорите ви ще ми бъдат от голяма полза! Благодаря ви предварително!
Loreyn
 
Мнения: 212
Регистриран на: 07 Ное 2013, 14:35

Re: Колан за бременни – кога да го използвам?

Мнениеот Fancy » 08 Ное 2013, 12:15

И аз имам болки в кръста, но при една по-лека разходка или като полегна се оправят нещата! Питала съм лекарката ми за придържащите колани, а тя категорично отрече идеята ми, с доводът, че притискането не е добре за бебето, а и мускулатурата отслабва. Не зная, чела съм и различни мнения от това, други казват, че има повече ползи от колкото вреди. Всеки сам преценява! :)
Лека и щастлива бременност! :)
Fancy
 
Мнения: 497
Регистриран на: 19 Окт 2013, 11:25

Re: Колан за бременни – кога да го използвам?

Мнениеот Катя Венкова » 08 Ное 2013, 13:35

Можете смело да го използвате ,ще Ви облекчи и няма да навреди на бебето,ако се съобразите с предписанията му.Д-р Катя Венкова,специалист АГ.
Катя Венкова
 
Мнения: 3
Регистриран на: 23 Окт 2013, 15:51

Re: Колан за бременни – кога да го използвам?

Мнениеот julianne » 27 Ное 2013, 15:05

А от кой месец е добре да започне използването му, аз в момента съм в първи и ми е много рано, но ако започна от четвърти, дали могат болките в кръста да бъдат предотвратени. :?
julianne
 
Мнения: 404
Регистриран на: 27 Ное 2013, 14:50


Назад към Бременност, раждане и майчинство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта

cron