Как да избера аспиратор за кухнята?

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Как да избера аспиратор за кухнята?

Мнениеот niya_mazova » 18 Ное 2013, 12:09

Лятото правихме ремонт на кухнята, но от тогава, до сега не ни е останало време и средства, съответно да се изберем аспиратор.
Има толкова много модели и варианти, започвам да се обърквам и не зная как да избера.

Искам аспиратор на по-сносна цена, около стотина лева, разбира се + 50/60, нещо такова и да се почиства лесно! Нямам кой знае какви условия, естествено да абсорбира добре, кухнята ми е 30 кв.м., а се готви редовно в нея! ;)

Старият ни аспиратор си беше стандартен, но много трудно се почистваше и с годините мощността му намаля драстично! :( Гледах по магазините, едните са плъзгащи, другите островни, а някои от тях са с турбина, как да избера при толкова варианти?!

Не държа да е кой знае каква марка, въпреки че би трябвало марката да държи на качеството на продуктите си, нали?
niya_mazova

Re: Как да избера аспиратор за кухнята?

Мнениеот dejavu » 18 Ное 2013, 12:24

Ние си взехме преди две години си взехме на Faber, за вграждане, цената му беше доста добра и се чисти сравнително лесно, като имам предвид онези по-старите модели. А моя приятелка тази година си сложиха на Fagor, много е доволна, струва ми се, че Fagor са малко по-скъпи като марка, но може и да се лъжа!
Най-добре е да се консултираш първо с Гугъл, а след това с продавач-консултанти, така ще решиш най-лесно! ;)
dejavu

Мнениеот Mon_ton » 16 Мар 2015, 13:14

Не разбирам изобщо от аспиратори и имам нужда и аз, предполагам, че ще избирам само на външен вид :)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Ваня Стойчева » 16 Мар 2015, 13:27

Ние избирахме и по цената горе долу, взехме си AEG и сме доволни :)
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Snejna » 16 Мар 2015, 18:02

И за мен цената и марката са най-определящи, друго не гледам и без друго не разбирам :)
Аватар
Snejna

Мнениеот веселказасмяна » 30 Апр 2015, 16:44

Snejna написа:И за мен цената и марката са най-определящи, друго не гледам и без друго не разбирам :)

Глупавото е, че най-често цената зависи от марката, а не от работата и мощността, така че си избрала възможно най-грешната логика, по която да си избираш техника!
веселказасмяна

Мнениеот Slavena » 30 Апр 2015, 16:49

И как тогава можеш да избираш, като няма никакви критерии за качество от неизвестна марка, не е ли странно?
Slavena

Мнениеот nadqta » 10 Май 2015, 17:40

Slavena написа:И как тогава можеш да избираш, като няма никакви критерии за качество от неизвестна марка, не е ли странно?

:mrgreen: Критериите ние си ги определяме, а това ми е най-тъпото, виждаш един продукт на известна марка, който е скъп и следващото, което ти се набива на очи е същото, но тъй като е на някаква по-безизвестна фирма, то е на половин цена, е, познай кое избирам :!: не се спогаждам с капиталистите! :evil:
nadqta

Назад към За дома – съвети и идеи